Je fiets (her)ontdekt? Blijf dan vooral fietsen!

Gepubliceerd op donderdag 11 juni 2020 15.12 u.
De afgelopen weken zijn steeds meer Genkenaren op de fiets gesprongen. Fietsen brengt je snel van A naar B, biedt ontspanning en is bovendien gezond! Nu we weer meer naar het werk en de school kunnen gaan, hopen we dat iedereen blijft fietsen, ook na corona.


DIT ZIJN ONZE TIPS

IS JE FIETS TOE AAN EEN OPKNAPBEURT?

Veiligheid boven alles! Laat daarom een expert kijken naar je fiets. Remmen, fietsbel, verlichting… ? Dit moet in orde zijn. De Genkse fietsenmakers/handelaars zijn terug open. Je vindt ze op www.genk.be/fietsenmakers.

GEEN EIGEN FIETS?

Genk heeft verschillende formules voor deelfietsen:

Een fiets huren voor je kind?

De Fietsbieb is terug open! Hier kan je voor 20 euro per jaar een goed onderhouden en passende fiets huren voor je kind. De Fietsbieb draait op vrijwilligers en is elke eerste zaterdag van de maand open van 14 tot 16 uur.
Locatie: Regina Mundi Genk-Centrum, ingang via Klokuilstraat
www.genk.be/fietsbieb

ONTDEK DE FIETS DIE BIJ JE PAST: TEST BISIKLET!

Een nieuw initiatief van stad Genk waarbij je een vloot van 20 soorten fietsen gratis kan uittesten: vouwfietsen, speedpedelecs en elektrische bakfietsen. Altijd al willen weten of zo’n e-fiets bij je past? Is kinderen vervoeren in een bakfiets snel en praktisch? Ontdek het zelf!

De testkaravaan start in de wijk Bokrijk met 2 testperiodes (10 tot 24 juni en 1 tot 15 juli) en trekt dan naar de andere wijken. De volgende halte is Winterslag. Deelnemen in Bokrijk? Reserveer de fiets van je keuze via 089 65 43 21 of wijkontwikkeling@genk.be.

Meer info vind je op www.genk.be/testbisiklet.

JE FIETS PARKEREN IN GENK?

Dienst Mobiliteit werkt aan een Genkse kaart voor fietsenstallingen. Suggesties of concrete vragen voor extra stallingen? Geef door via mobiliteit@genk.be.


BLIJF FIETSEN MAAR...

  • Blijf hoffelijk, ook op de fiets hou je voldoende afstand.
  • Wees voorzichtig met voetgangers en in zones met gemengd verkeer.
  • Automobilisten: pas jullie snelheid aan. Niemand vindt het fijn om voorbijgereden
    te worden door een snelheidsduivel. Jijzelf ook niet!