Jonas Thys - Chaz - maakt nieuw album op C-mine

Gepubliceerd op woensdag 1 maart 2023 14.14 u.
Hij is nog maar 28 jaar, woont in Zwartberg en wil voor het eind van het jaar zijn eigen solo-album klaar hebben. Daarvoor ging hij in residentie op C-mine.

REVIVAL GENKSE HIPHOPSCENE. Als 18-jarige begon Jonas Thys (Chaz) samen met zijn Genkse kompaan Djalu te sleutelen aan een eerste album. De jongens namen hun tijd en werkten jaren ijverig aan hun sound met het album ‘Eclips’ als resultaat in 2019. Hun plaat zorgde voor een heropstanding van de Genkse hiphopscene en kan gezien worden als de bakermat van het collectief ‘Goeie Jongens’.

"Ik wil gaan voor mijn eigen sound"

TIJD VOOR SOLO. Ge├»nspireerd door artiesten als Tyler the Creator, Kiefer en Brent Faiyaz creëert Chaz zijn tracks van A tot Z, van idee tot mastering. Ondertussen bracht hij ook solo enkele singles uit. “Ik heb altijd muziek gemaakt binnen een duo of een groter collectief zoals ‘Goeie Jongens’. Ik vond dat de tijd gekomen is voor mijn eigen sound en debuutalbum
als soloartiest.”

C-mine is een geweldige omgeving om in samen te werken

'ARTIST IN RESIDENCE' OP C-MINE. Om te werken aan dat nieuwe album is Jonas
ondergedoken in een muziekstudio op C-mine waar hij uitgenodigd werd als ‘Artist in Residence‘. “Slapen doe ik er net niet”, lacht Jonas. “Maar het is een geweldige omgeving om in samen te werken. Vanuit mijn studio heb ik zicht op de overgebleven
mijnmachines en -werktuigen in het Energiegebouw. Te weten dat hier zoveel jaar geleden mijnwerkers ‘hard labeur’ verrichtten in de ondergrond, kan mij alleen maar stimuleren om een prachtplaat te maken!”

Chaz brengt zijn album in het najaar van 2023. Volg Chaz via Instagram.com/studiochaz