Wie wordt de winnaar van het gouden koekje of gebakje?

Om zijn vijftigste verjaardag te vieren deed de adviesraad 55+ in het voorjaar een oproep om een gouden koekje of gebakje te maken. De lekkerste en origineelste inzendingen maken kans op een mooie prijs. Alles samen liepen bij de Dienst Sociaal Welzijn acht vers gebakken inzendingen binnen van kandidaten tussen 15 en 82 jaar!
 
Op 14 juli kwam een jury samen om de binnengebrachte lekkernijen anoniem te proeven. Daarbij werd rekening gehouden met de smaak, de presentatie, de textuur, de originaliteit en de link naar goud. Dat laatste is een verwijzing naar het vijftigjarig bestaan van de adviesraad 55+, vergelijkbaar met een gouden bruiloft.
 
De drie beste inzendingen worden beloond met een geldprijs waarbij je ‘Doe es Genk’-kaart wordt opgeladen. De maker van het beste koekje of gebakje krijgt 200 euro. De tweede plaats levert 150 euro op, de derde krijgt 100 euro. De ‘Doe es Genk’-kaart kan je gebruiken bij heel wat Genkse handelaren.

Winnaars

De juryleden brachten op 14 juli hun stem uit. Hun namen worden aan het grote publiek bekendgemaakt tijdens de academische zitting van het 50-jarig bestaan van de adviesraad 55+ op 27 oktober, waar het winnende koekje of gebakje wordt geserveerd.

 

Bekijk hier de foto's van de proeverij en jurering op 14 juli