Kattevennen opent zomerseizoen met nieuwe 360°-show:'Travelling with Light'

Gepubliceerd op woensdag 29 juni 2022 11.33 u.
Persbericht van 29 juni 2022

Vanaf vrijdag kan je de voorstelling ‘Travelling with Light’ bekijken in Kattevennen Cosmodrome. De gloednieuwe 360°-show is meteen de opener van een goed gevuld zomerprogramma. Met dagelijks een ruim aanbod van in- en outdoor activiteiten is het recreatiedomein een grote publiekslieveling in onze provincie.

Spaanse productie

De zon scheen woensdag overvloedig in Genk en laat zon en licht nu net het hoofdingrediënt zijn van de nieuwste 360°-show ‘Travelling with Light’ die woensdag in avant-première getoond werd in Kattevennen. Want hoe zou de wereld er toch maar uitzien zonder licht?

“Het moment van deze premièrevoorstelling kon niet beter getimed”, zegt Joachim Mathieu coördinator van team educatie die de film inleidde. “Deze animatiefilm presenteert verschillende scenario's die de complexiteit van licht en zijn directe invloed op onze planeet onthullen. Dit wordt heel bevattelijk uitgelegd via gesprekjes tussen een moeder en kind zodat ook de jonge toeschouwers vanaf 8 jaar de voorstelling goed kunnen volgen.”

De 29 minuten durende 360°-film werd geproduceerd door Parque de las Ciencias, een planetarium uit Granada. Studio Bob Kommer zorgde voor de Nederlandse stemmen aangezien dit van oorsprong een Engelstalige film is.

Cosmic Adventure

"Travelling with Light wordt vanaf 1 juli zo goed als dagelijks vertoond en is de perfecte smaakmaker voor wat er in de rest van de zomer nog zal gebeuren”, gaat Karel Kriekemans, schepen van Toerisme verder. “Zo is er op zondagnamiddag 3 juli de jaarlijkse zonnekijkdag met een lezing van Elke D’Huys van de Koninklijke Sterrenwacht en een mini expo over de zon. Naast de 360°-films en expo’s zetten we volop in op enkele boeiende workshops over fossielen en stenen. Het Astronautenkamp voor jongeren, dat ondertussen een evergreen is in ons programma, ontbreekt uiteraard niet.”

Het Recreatiedomein Kattevennen maakt zijn naam als Cosmic Adventure Park helemaal waar. Want naast de vertrouwde gezinsactiviteiten zoals de minigolf en de vele themawandelingen zoals de Stokkenmanroute, is er nog een nieuwe attractie: de bliksemtrap. Als je die beklimt heb je een geweldig zicht over Kattevennen, de snowboardschans van Sport Vlaanderen en veel verder. Ook om te ruiteren ben je hier aan het goede adres want Kattevennen maakt deel uit van een ruiternetwerk van liefst 140 km.

“Kortom, Kattevennen is een veelzijdig recreatieoord dat heel wat bezoekers kan bekoren. Ook meerdaagse bezoekers zijn hier trouwens welkom want recent opende de gloednieuwe mobilhomeparking. En voor een verkwikkend terrasje na je wandeling of fietstocht zit je altijd goed in brasserie De Krater en taverne Manege”, besluit schepen Kriekemans.

Het volledige zomerprogramma vind je terug op de website.