Kattevennen Cosmodrome in de ban van de oerknal

Gepubliceerd op woensdag 28 maart 2018 14.36 u.
In 3600 geven we je drie goede redenen om Kattevennen Cosmodrome spoedig te bezoeken: de nieuwe permanente expo ‘De Oerknal’, de internationale Dag van de Ruimtevaart én de vernieuwde sterrenwacht. Een beleving voor het ganse gezin!
ROCKET SCIENCE LAUNCH DAY

Racketlanceringen zijn hot. Denk maar aan Elon Musk die op 6 februari 2018 de eerste commerciële raket lanceerde. Zonder twijfel een mijlpaal in de geschiedenis van de ruimtevaart. Kattevennen Cosmodrome en Universiteit Hasselt dagen kids en tieners uit om op 12 april hun eigen geschiedenis te schrijven met een heuse waterrakettenwedstrijd. Deelnemen kan alleen of met een groep vrienden. Voormiddag leer je hoe je een eigen waterraket bouwt en namiddag is het tijd voor de lancering. De raketmeester Seppe van Kattevennen Cosmodrome staat klaar om je een handje te helpen.

YURI’S NIGHT

Op 12 april 2018 is het dag op dag 57 jaar geleden dat Yuri Gagarin de eerste ruimtevlucht ondernam. Een historisch moment dat in de hele wereld en ook in Kattevennen Cosmodrome wordt herdacht. Met Yuri’s Night willen we vooral de jongere generatie warm maken voorruimtevaart en sterrenkunde.

NIEUW! EXPO OERKNAL

De nieuwe expo 'De oerknal' neemt jong en oud mee naar het absolute begin van de kosmos, 13,8 miljard jaar geleden. Een moment waarin het begrip 'tijd' niet eens bestond. Stap voor stap maakt de expo een reis door de evolutie, van de oerknal tot nu. Ook thema's waar de astronomie anno 2018 mee worstelt komen aan bod. We gaan van het hele universum naar ons eigen zonnestelsel en beantwoorden vragen als: wie zijn wij eigenlijk, hebben we nog een toekomst en hoe moeten we omgaan met onze kleine bol in de oneindige kosmos? De overleden en wereldberoemde wetenschapper Stephen Hawking ontbreekt uiteraard ook niet in deze permanente expo.

Bekijk het filmpje van de opening met Stijn Meuris

 

Meer info

Boek hier je ticket voor drie belevingen: de nieuwe expo 'De Oerknal, de vernieuwde sterrenwacht en een 360° show naar keuze. 

Op de website van Kattevennen vind je ook alle info over de Rocket Science Launch Day en Yuri's Night op 12 april!