Kick-off Levensloop: 4 mei 2023

Elk jaar blaast Levensloop verzamelen op en rond de sportterreinen van het Atlascollege. Mensen met kanker of die de ziekte overwonnen, worden er een weekend in de watten gelegd door vrijwilligers, terwijl teams lopen, wandelen of fietsen om geld in te zamelen voor de strijd tegen de ziekte. Andy en Bert van OGWA – Ook Genks Wel Anders – zijn al jaren graag geziene gasten tijdens het evenement, dat dit jaar plaatsvindt op 14 en 15 oktober. De nieuwe campagne van Levensloop start op 4 mei met een eerste infomoment.

 

Wat hebben jullie de vorige edities gedaan tijdens Levensloop?

Bert: Als langeafstandswandelaars waren we de volledige 24 uur onderweg en engageren ons daarvoor ook nu weer.

Andy: We willen vanuit de LGBT-gemeenschap tonen dat we een hart hebben voor iedereen. Krachtig als we zijn, staan we klaar voor wie onze steun kan gebruiken. Je kan op ons rekenen voor van alles en nOGWA (lacht).

 

Hoe verloopt het kick-offmoment?

Andy: Vooral de pakkende getuigenissen van wie tegen kanker vecht, blijven bij. Als teamkapitein krijg je zo een herinnering waarvoor je het weer allemaal doet. Ook is er aandacht voor de lokale doelen waarnaar het ingezamelde geld gaat.

Bert: Het is het startschot voor Levensloop 2023. Daar in groep naartoe leven is heel fijn. Ook wie nog geen team heeft, kan zich uiteraard inschrijven.

 

Waarom kan je als Genkenaar niet aan de kant blijven?

Bert: Vechters strijden een heel jaar door. Die gedachte geeft je vleugels, zeker tijdens het evenement. Door als vrijwilliger mee te doen, geef je iets moois van jezelf.

 

Schrijf je in voor de kick-off van Levensloop

4 mei om 19.30 uur

Schouwburg stadhuis

 

Inschrijven voor de kick-off: sociaal.welzijn@genk.be of 089 65 43 75

Teams met wandelaars, lopers of fietsers, vrijwilligers en vechters kunnen zich inschrijven op www.levensloop.be/relays/genk-2023