Klimaatgids voor jongeren op Genkse tentoonstelling

Profiel

Je beseft hoe belangrijk het is zo veel mogelijk mensen te sensibiliseren rond de klimaatproblematiek. Dankzij je communicatieve vaardigheden kan je goed omgaan met kinderen en jongeren en weet je hen aan te moedigen om na te denken over milieuvervuiling en klimaatopwarming.

 

Jij voor ons

Tijdens onze tentoonstelling van 4 tot 29 oktober in de bibliotheek van Genk onthaal je klassen van de derde graad die de tentoonstelling bezoeken. Daarnaast ondersteun je groepjes leerlingen bij hun aansluitende groepsopdracht. Ook leid je het klasgesprek nadien, eventueel samen met de leerkracht.

 

Wij voor jou

We voorzien twee vormingssessies voor onze gidsen op 6 en 9 september van 13 tot 16 uur in het Heempark (Hoogzij 7). Daar leer je onder andere hoe je op een begrijpelijke en overtuigende manier over de problematiek kan communiceren. Ook vertellen we je alles over de tentoonstelling en hoe je de leerlingen didactisch kan ondersteunen bij de groepsopdracht en het klasgesprek.

Bovendien bedanken we je voor je inzet met een vrijwilligersvergoeding.

 

Periode

De tentoonstelling loopt van 4 tot 29 oktober.

 

Aan de slag!

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren in het klimaatdebat door jongeren te sensibiliseren?

Stel je dan kandidaat via marijke.luykx@gmail.com of 0476 44 14 92.

 

Over het initiatief

Samen met de stad Genk organiseert de vereniging Grootouders voor het klimaat een tentoonstelling over het klimaat. Die vindt plaats van 4 tot 29 oktober in de bibliotheek van Genk. De tentoonstelling staat open voor iedereen. Ook de basisscholen zijn uitgenodigd met hun leerlingen van de derde graad.