Komt de volgende Belgisch kampioen Poetry Slam uit Genk?

Gepubliceerd op woensdag 24 augustus 2022 12.09 u.
Als het aan Doreen ligt wel. Op 7 oktober vindt in Genk de Limburgse voorronde plaats van het BK Poetry Slam. Doreen Hendrikx nam vorig jaar deel en houdt een warm pleidooi bij de Genkse jeugd om in te schrijven. In september kan je als voorbereiding unieke workshops volgen!
Doreen, hoe ben jij slam poet geworden?

“Bij mij ging dat per ongeluk. Ik stuurde een van mijn teksten in voor een schrijfwedstrijd en plots stond ik op het podium. Om maar te zeggen: iedereen die graag met woorden bezig is, kan deelnemen. Bij een poetry slam, een wedstrijd met woorden op het podium, wordt niet hard geoordeeld. Als je struikelt, neemt niemand je dat kwalijk."

Je hoeft geen prof te zijn, maar hoe bereid je je voor?

“Acteur en regisseur Gökhan Girginol geeft in de aanloop 3 masterclasses. In Limburg staat spoken word nog niet echt op de kaart. Dan is het handig om je hier te laten inspireren, om je eigen stem te zoeken, en om naar anderen te kijken en luisteren.”

Hoe zou je twijfelaars overtuigen?

“Niemand moet bang zijn. Het is een open wereld, heel laagdrempelig, waar iedereen elkaar helpt en trots is op elkaar. Je maakt er gegarandeerd nieuwe vrienden. Probeer het gewoon!”

Geïnteresseerd?
Masterclasses met Gökhan Girginol:
17 en 24/9 en 1/10, van 13.30 tot 15.30 uur
Voorronde BK Poetry Slam:
vrijdag 7/10 om 20 uur
Schrijf je in via bibliotheek@genk.be - @bibliotheekgenk
In samenwerking met het Vermeylenfonds