KRACHTEN³

grote weergave Luc Daelemans

Hugo Duchateau - Piet Stockmans - Ado Hamelryck

30 juni – 30 september 2018
THOR Central, Genk – Begijnhofkerk, Sint-Truiden

Voor deze uitzonderlijke tentoonstelling slaan de steden Genk en Sint-Truiden de handen in elkaar. Het uitgangspunt ligt in het erfgoed dat beide steden kenmerkt.

In Genk is dat onmiskenbaar het industriële verleden, met als locatie THOR Central, het imposante hoofdgebouw van de voormalige mijn van Waterschei. Vandaag is het gebouw het kloppende hart van technologiepark THOR, de ambitieuze hotspot voor kennisontwikkeling, innovatie en duurzame energie.

In Sint-Truiden is het religieuze verleden onlosmakelijk aan de stad verbonden. De Begijnhofkerk, de UNESCO-werelderfgoedlocatie die aan de kroon staat van deze monumentenstad, vormt het kader voor het Truiense luik.

Drie iconen uit het Limburgse kunstenlandschap, Hugo Duchateau, Piet Stockmans en Ado Hamelryck kennen de rijkdom van deze twee erfgoedpolen door en door. Zij gingen de uitdaging aan om met hun kunst dit erfgoed te actualiseren. Op hun eigen specifieke manier brengen zij installaties die in relatie staan met het religieuze erfgoed en het industriële verleden.