KRC Genk kampioen! Titelfeest vanaf 17.30 uur

Gepubliceerd op donderdag 16 mei 2019 22.50 u.
Open spelersbus door Genk, hulde op stadhuis en feest op het Stadsplein.

Vanavond speelde KRC Genk gelijk op het veld van Anderlecht en gezien de uitslag van de match Standard – Brugge, is de ploeg nu definitief zeker van de landstitel. En dat zal Genk geweten hebben: het stadscentrum staat op dit moment op z'n kop met duizenden dolblije Genkies die de titel nu al vieren –in afwachting van spelers en bestuur. Vrijdag 17 mei vanaf 18 uur volgt nog het echte kampioenenfeest.

4DE LANDSTITEL IN CLUBGESCHIEDENIS

Dag op dag 20 jaar na de allereerste landstitel uit de clubgeschiedenis sleept 'mijn ploeg, voor altijd' z'n vierde titel als landskampioen voetbal in de wacht. Vele dolgelukkige Genk-supporters vieren op dit moment de titel terwijl de spelersbus op weg is naar Genk voor een eerste kort moment van vieren samen met de supporters.

"De échte viering is voor morgen vrijdag 17 mei", aldus schepen Toon Vandeurzen. "Samen met KRC Genk werkten we een programma uit. We ontvangen de spelers, de trainer en het bestuur op het stadhuis. En we verwachten andermaal duizenden Genkies in het centrum."

PROGRAMMA VIERING MORGEN 17/5

Het programma op het Stadsplein ziet er als volgt uit:

  • 17.30 – 19 uur: Start programma met DJ + optredens
  • 18.30 uur: start rit spelersbus
  • 20.15 uur: Feestelijke intrede spelers en aansluitend feest / muziek / optredens

Route spelersbus: Weg naar As (t.h.v. Café Belgiek) - Europalaan - Eerste Cyclistenlaan - Dieplaan - stadhuis.

EUROPALAAN AFGESLOTEN VOOR DOORTOCHT SPELERSBUS

Als gevolg van deze viering en de tocht van de open spelersbus door Genk, zal de Europalaan afgesloten zijn voor het verkeer van 18.30 tot 19.30 uur.