Krik de digitale geletterdheid bij kwetsbare nieuwkomers in Limburg op

Profiel

Je bent iemand met een warm hart voor de samenleving. En vindt het leuk om zelf bij te leren en andere mensen wegwijs te maken, online en offline in hun nieuwe buurt of gemeente. Bovendien kan je goed om met digitale tools of ben je nieuwsgierig om ermee te werken. En je leert anderen er graag mee omgaan.
 

Jij voor ons

Je helpt mensen op de vlucht hun digitale capaciteiten versterken. Zo zet je hen op weg naar een nieuwe toekomst zonder digitale drempels en een sterke digitale participatie. Spreek je Engels, Arabisch, Dari of Farsi? Dan is dat een extra troef.

 

Wij voor jou

Bij ons krijg je een vorming zodat je comfortabel aan de slag kan, thuis of in een van onze digipunten. Dit vrijwilligerswerk helpt jou als vrijwilliger groeien. Te weten dat je nieuwkomers concreet kan helpen, geeft je een bijzonder voldaan gevoel!

 

Aan de slag!

Ben jij klaar voor deze mooie uitdaging?

Neem dan contact op met het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht (LPV):

Arne Aerts

0468 35 75 38

info@limburggastvrij.be

 

Over Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht

Het LPV ijvert voor een betere digitale participatie bij nieuwkomers. Daartoe spoort het de meest kwetsbare mensen op de vlucht op en probeert hen via vrijwilligers, buddy’s en partnerorganisaties toe te leiden naar cursussen op maat. Op verschillende plaatsen in Limburg plant het LPV de opstart of versterking van een digipunt, onder meer in Genk.