Krok doet mee aan de restorestjes van stad Genk

Gepubliceerd op woensdag 28 maart 2018 11.55 u.
Elke maand trekt foodblogster Louise De Brabandere voor #genietersvangenk in 3600 langs de leukste eetplaatsen en -winkels in Genk. Deze keer gaat ze langs bij Kaatje Goyens en Kevin Vanaken van 'Krok', winnaar van de ‘Starter van het jaar 2017’-award en deelnemer van de 'restorestjes'.

“Het idee voor krok is eigenlijk ’s nachts ontstaan. We waren op zoek naar iets dat toegankelijk is voor een breed publiek en waar we tegelijkertijd onze eigen stempel op konden drukken”, aldus Kaatje. Het duo wilde een lunchconcept zoals je ze in grootsteden vindt.

FOCUS OP EEN GERECHT

“De lunch is naar onze mening nog te fel ondergewaardeerd in Genk, je kan er nochtans zoveel toffe dingen mee doen. Focus op één gerecht en dat tot in elk detail perfectioneren, is een horecatrend die je wereldwijd aantreft. Wij gingen voluit voor de croque, een laagdrempelig Vlaams gerecht.”

GELIEFDE KLASSIEKER

Het concept van Krok is nochtans zo oud als de straat. Gesmolten kaas en een snee ham tussen een gegrilde boterham. What’s not to love?! Maar het koppel ging nog verder. Ze namen de geliefde klassieker onder de loep en staken hem in een avontuurlijker en lekkerder jasje. “Kevin houdt van steak met peperroomsaus. Als we dat tussen een croque kunnen steken, dan lukt alles dachten we. En zo is onze populairste croque geboren: de Sergeant Pepper met steak, ui, homemade pepersaus, kaas en tomaat”.

STARTER VAN HET JAAR

Krok was vanaf dag één een succes. Het concept won de ‘Starter van het jaar 2017’-award voor de provincie Limburg. “Eerst was het de bedoeling dat ik de zaak alleen zou runnen. Maar tijdens de opstartweek was het zo razend druk dat het duidelijk werd dat Kevin mee in de zaak zou helpen. Nu zitten we met z’n tweeën fulltime in de zaak. We zijn onze enthousiaste klanten dan ook heel dankbaar!”, glundert kaatje.

DEELNEMER VAN RESTORESTJES 

Krok doet graag mee aan het project van stad Genk, waarbij je restjes meekrijgt in een handige ecologische box. "Onze producten zijn kraakvers en we krijgen niets dan lege borden terug", verzekert Kaat. "Maar als je de krok dan toch niet op krijgt, is het zonde om hem niet mee te nemen. Wij staan helemaal achter het initiatief!" 

Meer info

Ontdek hier alle deelnemers van restorestjes in Genk

KROK ligt in Winterslagstraat 20a

Kijk voor meer info op hun website