Laanbomen Lavendelstraat

In 2021 werden in de Lavendelstraat een aantal omgevingswerken uitgevoerd: de waterleiding werd vernieuwd en de stoepen werden omgevormd tot grasstroken. Ook de laanbomen werden verwijderd omdat zij in minder goede staat verkeerden. Het stadsbestuur gaat nu over tot de laatste fase, nl. het aanplanten van nieuwe laanbomen.

Concreet zullen er ongeveer 43 nieuwe bomen geplant worden in de loop van de komende weken. Er werd gekozen voor de Acer rubrum 'Brandywine', dit is een eerder laagblijvende rode esdoorn met een mooie herfstverkleuring.

Je kan onderaan deze pagina het inplantingsplan voor de nieuwe bomen bekijken. 

Infomoment

Dit infomoment is afgelopen

Voor bewoners die meer info wensen over deze aanplant organiseert het stadsbestuur ook een infomoment. Dit infomoment gaat door op woensdag 9 februari 2022 in zaal Nas Dom tussen 19u00 en 20u00. Om dit infomoment coronaproof te laten verlopen vragen we je om steeds een mondmasker te dragen en de nodige afstand te bewaren.

Kan je niet aanwezig zijn op het infomoment, dan kan je ook contact opnemen met de dienst Groenbeheer via mail naar werkplaatsen@genk.be