Laanbomen Poreistraat

Het stadsbestuur liet enkele jaren geleden een onderzoek uitvoeren naar de kwaliteit van de laanbomen in de Kuurstraat. Uit dit onderzoek kwamen een aantal aanbevelingen naar voor m.b.t. het beheer en de vervanging van de bomen. Het stadsbestuur wenst nu tot uitvoering over te gaan en zal een deel van de bomen laten vervangen door een gespecialiseerde groenaannemer. Het klimaat indachtig kozen we er voor om de gezonde bomen maximaal te behouden en ons vooral te focussen op de vervanging van de bomen met een slechte conditie en op de invulling van de lege plekken.

Concreet zullen de werken uitgevoerd worden in de loop van de komende weken. We voorzien de aanplanting van volgende boomsoort: 11 Cercidiphyllum japonicum, ook wel Katsuraboom genoemd.

Je kan onderaan deze pagina het inplantingsplan downloaden. 

INFOMOMENT

Dit infomoment is afgelopen

Voor bewoners die meer info wensen over deze aanplant organiseert het stadsbestuur ook een infomoment. Dit infomoment gaat door op donderdag 10 februari in zaal Kuurpunt tussen 19u00 en 20u30. Om dit infomoment coronaproof te laten verlopen vragen we je om steeds een mondmasker te dragen en de nodige afstand te bewaren. We vragen ook om in volgende tijdsblokken te komen om de aanwezigheden zoveel mogelijk te spreiden:

  • Kuurstraat: tussen 19u00 en 19u30
  • Dr. Lorierstraat: tussen 19u30 en 20u00
  • Poreistraat: tussen 20u00 en 20u30

Kan je niet aanwezig zijn op het infomoment, dan kan je ook contact opnemen met de dienst Groenbeheer via mail naar werkplaatsen@genk.be