Huur je (kinder)fiets bij de Genkse Fietsbieb

Gepubliceerd op woensdag 30 januari 2019 14.02 u.
De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen. Wie lid is kan een fiets lenen voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Genk is de vierde stad in Limburg waar je dit kan doen.

HUREN OP DE GROEI

“De werking van de Fietsbieb steunt op het principe van 'fietsdelen'. Want telkens als je kind uit de fiets groeit, kan je gewoon een nieuwe huren”, zeggen Peter Vanhees en Boudewijn Volders van het vrijwilligersteam. 

ALLE MATEN

“We verhuren alle maten: voor meisjes, voor jongens of voor beiden. Jullie hebben geluk want vandaag komt onze 20ste huurder langs”, vertelt Boudewijn trots. Nele is een alleenstaande mama en komt een fietsje op te halen voor haar dochter. “Ik hoorde over de Fietsbieb via mijn moeder, vertelt ze. “Het is toch wel handig want kinderen groeien zo snel uit hun fiets. Dan kan je voor de kindertijd beter een fietsje huren. Financieel is dit voor mij echt voordeliger.”

GROOTOUDERS

Peter heeft nog een tip. “Het systeem van de Fietsbib is niet alleen voor ouders maar ook voor grootouders of familie. Heb je kleinkinderen of neefjes en nichtjes die vaak op bezoek komen? Dan is het handig om ook bij je thuis een extra fietsje te hebben staan.”

Lid worden kost 20 euro en voor die prijs mag je een heel jaar gratis een fiets huren.
Locatie: Klokkuil z/n (Achter school Mater Dei, toegang via de parking Kattenbergstraat)
Open op elke 1ste zaterdag van de maand van 14 tot 16 uur.
Wil je vrijwilliger worden of een fiets doneren? Laat het weten via fietsbiebgenk@gmail.com
Voor meer info volg de Facebookpagina Fietsbieb Genk of lees hier meer.