Levensloop grants: meer geld naar lokale intiatieven tegen kanker

Tijdens het weekend van 12 en 13 oktober bruist Genk weer van in elkaar geslagen handen die samen tegen kanker vechten en geld inzamelen tijdens Levensloop. Een deel van het opgehaalde geld wil de Stichting tegen Kanker toekennen aan projecten die lokale noden ledigen. Op 5 september kan je naar een infoavond over de zogenaamde Levensloop Grants.

 

Lokale gemeenschappen leveren opmerkelijke inspanningen tegen kanker, onder andere tijdens Levensloop. Daarom kiest de Stichting tegen Kanker, de organisatie achter Levensloop, ervoor om lokale initiatieven financiële middelen te geven onder de noemer van Levensloop Grants. Een ‘grant’ is namelijk een toekenning. De rest van het geld dat wordt verzameld tijdens Levensloop belandt zoals voorheen bij de Stichting ter financiering van haar missie: wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte financieren, sociale ondersteuning en correcte informatie aanbieden aan patiënten en hun naasten en inzetten op preventie over kanker.

 

Grants aanvragen

Elk project van minimum 1000 euro en maximum 5000 euro dat rechtstreeks het welzijn van patiënten en hun naasten verbetert, komt in aanmerking voor geldelijke ondersteuning door de Stichting. Een onafhankelijke jury beslist over de Grants. Projecten die niet stroken met de ethische waarden en de positie van de Stichting tegen Kanker maken uiteraard geen kans. De regiocoördinator van Limburg kan je vertellen of het project van jouw vereniging of organisatie in aanmerking komt.

 

Op www.levensloop.be/grants kan je een Levensloop Grant aanvragen.

 

Infoavond: 5/9

Op 5 september is er om 20 uur in zaal 4 van het stadhuis een infoavond voor verenigingen en organisaties over hoe je zulke Grants kan aanvragen.

Inschrijven voor de infoavond is noodzakelijk:

 

Dienst Sociaal Welzijn

089 65 43 66

sociaal.welzijn@genk.be

 

Regiocoördinator Limburg

0474 39 85 43 of limburg@stichtingtegenkanker.be

 

Meer info

info@levensloop.be