Lezing over autisme bij pubers: 17/9

Op 17 september organiseert de stad samen met ZIMASS een lezing over de complexe dynamiek tussen puberteit en autisme. Werk of leef je met pubers bij wie autisme is vastgesteld of wordt vermoed? Dan is deze lezing van autismedeskundige en auticoach Stefanie Rober niet te missen!

Mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) kampen met een kwetsbaarheid op het vlak van communicatie en sociale omgang en ervaren een overgevoeligheid voor zintuiglijke prikkels. Ook informatie filteren en interpreteren loopt soms moeilijk, net als plannen en organiseren. Met haar geregelde initiatieven wil ZIMASS (Zorgen voor Iemand Met ASS) ouders en begeleiders van kinderen en jongeren met ASS een platform bieden om hun ervaringen te delen en te leren van elkaar.
 
Werk of leef je met pubers die een vermoeden of diagnose van autisme hebben? Vind je het lastig om hun puberale gedrag te interpreteren en weet je soms niet hoe je daarmee moet omgaan? Tijdens deze lezing onderzoeken we de complexe dynamiek tussen puberteit en autisme. We gaan dieper in op hoe je puberaal gedrag bij jongeren met autisme kunt begrijpen en hoe je hen effectief kunt ondersteunen in deze uitdagende fase. Mis deze kans op waardevolle inzichten en praktische tips niet!
 
Kom luisteren
17 september 2024
19 uur
zaal De Ontdekking, bibliotheek
 
Je kan de lezing gratis bijwonen, maar inschrijven bij de Dienst Sociaal Welzijn of ZIMASS is verplicht: