Lezing Laurens Leurs - 10/3

Op dinsdag 10 maart geeft muzikant, melomaan en cultuurdier Laurens Leurs een lezing in de bib. Voor hem is Patti Smith nog steeds een must see en must hear in het overspoelde muzieklandschap, die bovendien ook minder toegankelijke kunstvormen bij een groot publiek brengt.

Laurens Leurs heeft een stevige Patti Smith-passie. Hij maakt een reis doorheen het leven van de inmiddels 73-jarige activiste, punkpriesteres en poëtische ziel.

Patti Smith is een creatief talent van de bovenste plank! Naast muzikante en zangeres kent iedereen haar als schrijfster, dichteres, schilderes én fotografe. Maar bovenal is zij de grondlegster van het punkgenre, en één van de weinige figuren die de pure rock 'n roll belichaamt. Met singles als ‘Horses’, ‘Hey Joe’, ‘Gloria’, ‘Because The Night’ en ‘People Got The Power’ verzet zij zich tegen de algemeen geldende regels en cultiveert ze haar zachte rebellie.

Tijdens deze lezing maakt Laurens Leurs duidelijk dat Patti Smith een levende legende is die meer is dan haar verleden alleen, een larger-than-life figuur. De rode draad is haar bekroonde autobiografische boek Just Kids uit 2010. Verwacht ook veel muziek die haar inspireerde en nog steeds drijft...

Laurens Leurs is directeur in Cultuurcentrum Achterolmen (Maaseik) en zanger-gitarist van rockgroep The Romans.

Lezing door Laurens Leurs

dinsdag 10 maart, 20.15 uur

Bibliotheek