Love&Food: liefde voor gezond eten

‘Ik ben al jaren bezig met gezond vegetarisch voedsel en de verschillende kookstijlen die daarbij horen. Haast pioniersgedrag, want vroeger was deze levensstijl weinig gekend. De bewustwording is nu heel hard toegenomen. Het is veel hipper en toegankelijker dan ooit en in trek bij een ruim publiek. En dat is een goede zaak’, aldus de bevlogen Roberto.

GEEN NIEUWKOMER

Roberto is dan ook geen nieuwkomer in de restaurant-scene. Zo runde hij 20 jaar lang De Levensboom, het eerste vegetarische restaurant in Hasselt, met zijn toenmalige partner. ‘Daarna woonde ik 2 jaar in Spanje. Nu ik terug in België ben, kriebelt het opnieuw om te koken.

ZOETE AVOCADOTAART

De glazen koelkast van Roberto is volledig gevuld met verschillende taarten. ‘Allemaal veganistisch en zelf gecreëerd. Ik had in Spanje veel tijd om te experimenteren en daar ontwikkelde ik mijn fameuze avocadotaart die hier op de kaart staat. Anders dan je zou denken is dit een heerlijk zoete taart op basis van avocado en vegan chocolade’, legt Roberto uit.

'SCHATJES VAN GROENTJES'

Op de hartige kaart is er keuze uit verschillende voor- en hoofdgerechten. Gaande van sesampannenkoekjes en broccolikroketjes over een dagschotel met granen en ‘schatjes van groentjes’ of een Mexicaanse ovengratin. ‘Ik ga dagelijks inkopen doen en kijk vooral wat vers is. Daarmee ga ik aan de slag. Je zal hier dus nooit hetzelfde eten. Dat houdt me creatief en wakker.

VEGETARISCHE VROUWEN

En wie komt hier eten? ‘Dat is heel verschillend. Hier komen regelmatig mannen over de vloer met hun vegetarische vrouw. En die zijn echt aangenaam verrast dat ze ook lekker kunnen eten zonder vlees of dierlijke producten te missen, lacht Roberto. ‘Dat doet deugd, want uiteindelijk primeert de smaak.’