Limburghal wordt vaccinatiecentrum voor Genkenaren

Gepubliceerd op dinsdag 12 januari 2021 16.23 u.
De Eerstelijnszone Kemp en Duin heeft de Genkse Limburghal en de Expodroom in Bree aangeduid als vaccinatiecentra.

Limburghal Genk en Expodroom Bree worden vaccinatiecentra voor ELZ Kemp en Duin

Eerder vandaag werden de eerstelijnszone Kemp & Duin en de daarin verenigde gemeenten As, Bree, Genk, Oudsbergen en Zutendaal het eens over de locaties van hun twee vaccinatiecentra. Inwoners van As, Zutendaal en Genk zullen terecht kunnen in de Genkse Limburghal, inwoners van Oudsbergen en Bree in de Expodroom in Bree.

De organisatie van de vaccinatiecentra is een ware krachttoer voor de lokale overheden en de eerstelijnszones. Binnen Eerstelijnszone Kemp & Duin bundelen vijf gemeenten de krachten om de komende maanden de verschillende afgesproken bevolkingscategorieën van hun 122.000 inwoners te vaccineren.

Concreet is de keuze gevallen op twee locaties:

  • De Genkse Limburghal voor de inwoners van As, Zutendaal en Genk;
  • De Expodroom in Bree voor de inwoners van Oudsbergen en Bree.

We proberen de centra zo snel mogelijk startklaar te maken. Als eerste proefdraai van de centra zal het zorgpersoneel van ELZ Kemp en Duin gevaccineerd worden: vanaf 1 februari in de Limburghal in Genk en vanaf 15 februari in de Expodroom in Bree. Dit onder voorbehoud van tijdige levering van de vaccins. Daarna starten we in beide centra zo snel mogelijk met het vaccineren van onze burgers, volgens de Vlaamse timing en afspraken.

Burgemeesters Tom Seurs, Liesbeth Van der Auwera, Wim Dries, Lode Ceyssens en Ann Schrijvers: “In deze coronacrisis hebben we van meet af aan de handen in elkaar geslagen en ook nu kiezen we voor een sterke samenwerking. Beide locaties zijn gekozen omdat ze beschikken over voldoende ruimte om te werken, voldoende parkeergelegenheid, maar ook omwille van hun ligging en vlotte bereikbaarheid via zowel auto als openbaar vervoer. Met deze timing sluit ELZ Kemp & Duin aan bij de planning die de acht Limburgse eerstelijnszones overeen kwamen. Op dit moment zetten we alles op alles om samen met de ELZ Kemp & Duin de hele operatie logistiek rond te krijgen en voldoende mankracht te verzamelen.“

laatjevaccineren.be