Limburgse chefs koken voor verzorgend personeel ZOL

Gepubliceerd op maandag 20 april 2020 14.18 u.
Onder de noemer Limburg Takes Care hebben een aantal Limburgse restaurants de krachten gebundeld. Ze koken voor het verzorgend personeel van het Ziekenhuis Oost-Limburg.

Terwijl het leven in de horeca stil ligt, is de druk in onze ziekenhuizen nog altijd hoog. Zorgverleners zijn dag en nacht in de weer om COVID-19-patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

Om het medisch personeel een hart onder de riem te steken, hebben enkele restaurants het collectief Limburg Takes Care opgericht. Zij koken regelmatig maaltijden voor het personeel in het ZOL.

De restaurants doen dit vrijwillig. Hun ingrediënten krijgen ze via donaties van enkele gulle leveranciers. Maar ook jij kan steunen door een bedrag over te maken.

Met de donaties kunnen de chefs ontbrekende ingrediënten aankopen en zo het initiatief verderzetten. Het eventuele restsaldo zal, na opheffing van de lockdownmaatregelen, volledig geschonken worden aan Rode Kruis Vlaanderen.

Hoe steunen?

Stort een bedrag op rekening

BE56 0018 1922 4488

op naam van Horeca Limburg vzw, en met vermelding 'Limburg Takes Care'.

De chefs die zich momenteel inzetten voor Limburg Takes Care zijn:

  • Olivier Daenen, Entrepot del Tartufo
  • Lenard Palermo, Hotel-Restaurant Mardaga
  • Jo Lemmens, Restaurant U
  • Dirk Appeltans, Peper & Zout
  • Giovanni Santoro, Cucina di Gio
  • Marielle Clercx, De Kwizien

Limburg Takes Care wordt ondersteund door Horeca Limburg vzw, beroepsfederatie van de Limburgse horeca uitbaters.