Limonata op 'zen' Turks

Tussen de krantenwinkel en de apotheek op de Stalenstraat ligt nu het eethuisje van Tuba en Emrullah. Dit duo vormde de supermarkt ‘Gupa’ om tot het gezellige ‘Limonata’.

VAN PAPA'S SUPERMARKT ...

Toen Emrullah zijn carrière als profvoetballer eindigde, duikte hij en verkoopster Tuba samen de horecawereld in. Als jongeman werkte hij regelmatig bij zijn vader in de supermarkt, die 25 jaar heeft bestaan.

... NAAR GEZOND EETHUISJE

“We vroegen ons allebei af wat er hier op de Stalenstraat ontbrak en kwamen zo tot ons concept. Ons gezond eethuisje is een mix van oosterse en westerse specialiteiten waar mijn vrouw en haar team de chefs des huizes zijn. We kozen een naam die eigen is aan onze multiculturele stad Genk. 'Limonata' verandert immers niet in een andere taal, alleen het accent en de uitspraak kan al eens iets verschillen."

HOMEMADE VERS

Om de dag goed te beginnen kan je kiezen voor een uitgebreid Turks ontbijt. De tafel vult zich dan met een 20-tal kleine gerechtjes: brood, kazen, tahin, sucuk, gefrituurde groentjes met aardappel, Turkse thee en nog veel meer. Er is de verrukkelijke homemade Limonata maar je kan ook zelf sapjes laten samenstellen, met appel, gember, wortel,… Er gaat veel aandacht naar versheid, Tuba maakt dan ook alles zelf. Wat dacht je van een sandwich met avocado en huisbereide hummus van rode biet? Een smakelijk gerechtje met bovenop een spiegelei. Het is bovendien ook heel mooi gepresenteerd.

HIGH TEA MET TURKSE TOUCH

“We ontvangen geregeld grote groepen voor workshops, verjaardagen, vrijgezellen feestjes,… Zij nemen dan vaak het high tea concept. Dit is een Engelse lunch met Turkse touch. Hier komen dan verschillende gerechtjes van de lunch in terug: nachos, panini, soep,…

RUSTIG PLEKJE

Maar ook wie met de laptop op zoek is naar een rustig plekje om te werken of te ontspannen, is hier welkom. Op vrijdag- en zaterdagavond opent Limonata haar deuren met wat livemuziek. Alles van de lunchkaart is dan van de partij! Donderdag is de sluitingsdag; Dat was ook al zo in de supermarkt van Emrullah's vader.

VEGGIE EN VEGAN

Om een gezellige namiddag af te sluiten is er de latté met bueno of thee en een homemade gebakje. Vegetariërs en vegans hebben hier keuze te over. Zo wordt de smoothie bowl bijvoorbeeld gemaakt met amandelmelk. “De Dael’s Droum thee is onze favoriet en drinken we al zolang we elkaar kennen. Het is al 11 jaar ons theetje”, verklapt Emrullah.

 

Limonata, Stalenstraat 1, 3600 Genk