Lola's gezonde slaatjes

Chef Kevin Vanaken en zaalverantwoordelijke Janne Jordens werkten allebei in restaurant La Chapelle. Toen ze tijdens de eerste lockdown vorig jaar plots fulltime thuis zaten, staken ze al snel de koppen samen. “Wij konden echt niet stilzitten”, vertelt Janne. “We hebben graag iets om handen, al dat thuiszitten was niets voor ons. Kevin en ik waren voor de lockdown al van plan om naast ons werk in La Chapelle samen iets te openen. En dat werd plots heel concreet in de eerste weken van april 2020.”


GEZOND TEGENGEWICHT


Het viel hen op dat er in Genk op dat moment vooral calorierijke afhaalgerechten waren. “Dus voelden we zelf de nood om met Lola’s Salad Bar een caloriearm en gezond tegenwicht te bieden. Door de lockdown en de vrijgekomen tijd is het hele project in een stroomversnelling gekomen”, gaat Janne verder.


54 INGREDIËNTEN


Op het menu staan verschillende salades, pokebowls en sinds kort ook ramen noedels, maar je kan bij Lola’s Salad Bar ook perfect je eigen maaltijd samenstellen. “De 54 ingrediënten waarmee we werken, zie je allemaal apart in de toonbank. Klanten die een specifiek dieet volgen zoals keto of graag lactosevrij eten, kunnen zelf volgens hun eigen wensen een salade samenstellen. We geven zelfs de calorieën per ingrediënt mee”, aldus Kevin.


LAAT JE VERRASSEN!


Voor diegenen die het werk liever aan de chefs overlaten of graag verrast worden door originele combinaties, zijn er de uitgewerkte maaltijden. “We bieden salades aan die je nergens anders in Genk zal vinden. De specialere ingrediënten zoals knapperige kikkererwten of bloemkoolrijst verwerken we graag in onze menu, zodat mensen ze op een laagdrempelige manier leren kennen. Zo is de curry crush, op basis van Romeinse sla, zoete aardappel,
gegrilde kip, rode kool, avocado, koriander, gepofte bloemkool en currydressing, onze bestverkochte salade waar klanten echt voor terugkomen. Want bij ons is gezond
ook zeer lekker”, verzekert Kevin.

Website

Facebook

Instagram

Winterslagstraat 20/a