Lopen voor het leven: Genk zamelt geld in voor stichting tegen Kanker tijdens Levensloop

Gepubliceerd op vrijdag 30 september 2022 15.24 u.
Persbericht van 30 september 2022

Het tweede weekend van oktober staat Genk in het teken van Levensloop. Gedurende 24 uur gaan heel wat verenigingen weer stappen, lopen en dit jaar voor het eerst ook steppen ten voordele van de Stichting tegen Kanker.

“Eindelijk”, lacht schepen van Sociaal Welzijn Sara Roncada tevreden. “We moesten twee jaar geduld hebben, maar nu kan Levensloop eindelijk weer doorgaan. Het is steeds zo mooi om te zien hoe dit evenement Genkenaren samenbrengt en verbindt in de strijd tegen kanker. Een ziekte waar velen onder ons jammer genoeg vroeg of laat mee geconfronteerd worden. Maar tijdens evenementen als deze, weet je dat je er nooit alleen voor staat.”

Op het programma

Op zaterdag 8 oktober wordt in Genk het startschot gegeven. Dat gebeurt om 14.30 uur op de looppiste van het Atlas College tijdens de openingsceremonie. Vanaf dan stappen, lopen en steppen honderd teams gedurende 24 uur tijdens een estafetterace. Door zich te laten sponsoren zamelen ze geld in voor de Stichting tegen Kanker. De opbrengst wordt zondag aan het einde van de race bekendgemaakt.

Tijdens deze 24 uur valt er ook rond de atletiekpiste heel wat te beleven. Zo zijn er tal van optredens (zie onderaan mail). Kinderen kunnen zich uitleven op het springkasteel, zich laten grimeren (met dank aan Kleurige Kaakjes, Make & Cafeetje Ateliertje), de kinderboerderij bezoeken (met dank aan vzw Mobiele Boerderij Stal Ter Kozen) of spelen met bootjes in het waterbassin (met dank aan vzw Model Yacht Club Limburg uit Genk).

VIS

"Je kan dit jaar voor het eerst ook langs de piste mee stappen en trappen voor het goede doel", vult voorzitter Hassan Amaghlaou het programma verder aan. "Er is een bewegwijzerde wandelroute van 4 of 6 km in de buurt van het Atlascollege. Wie liever fietst kan zich inschrijven voor een begeleide tocht van 25 km. Die vertrekt zaterdag om 16.00 uur of zondag om 9.30 uur. Daarnaast zijn er nog drie vrije fietsroutes uitgestippeld. Wil je graag meedoen? Laat je dan informeren over de fiets- en wandelroutes tijdens het evenement."

"Het hele weekend staat natuurlijk in het teken van de strijd tegen kanker. Er is dan ook een programma voorzien voor de vechters, de Very Important Survivors (VIS)", geeft voorzitter Amaghlauo ten slotte nog mee. "Van verwensessies, tot workshops houtbewerking en bloemschikken, ontbijt tot koffie met taart: ontdek het volledige programma tijdens Levensloop."

Over Levensloop

Levensloop is een initiatief van de Stichting tegen Kanker en hét gemeenschapsevenement bij uitstek. Mensen met kanker worden dat weekend in de bloemetjes gezet en tegelijk wordt er geld ingezameld voor medisch onderzoek naar de ziekte.

Gedurende 24 uur lossen teams van lopers, wandelaars of steppers elkaar af op de piste van Sint-Lodewijk. Het sponsorgeld dat ze daarbij ontvangen, gaat naar de strijd tegen kanker. Levensloop wordt grotendeels gerealiseerd dankzij Genkse vrijwilligers en de logistieke steun van de stad.

Praktisch
Levensloop Genk: van zaterdag 8 oktober om 14.30 uur tot zondag 9 oktober 14.30 uur. Op de atletiekpiste van het Atlas College, Collegelaan 1 in Genk. Ingang via Mosselerlaan 100. Alle info vind je op de website en de Facebookpagina.

Programma podium plein:
Zaterdag
14.30 tot 15.15: uur Openingsceremonie
15.30 tot 16.15: uur Muziekacademie Genk
16.30 tot 17.15: uur Top Pops
18.15 tot 19.00: uur Accordeonclub Dutmala
20.00 tot 21.00: uur Kaarsenceremonie
21.30 tot 22.30: uur Speechless Coverband

Zondag
10.00 tot 11.00 uur: Dansgroep Art-Mania
11.15 tot 11.45 uur: Band op wielen
11.45 tot 12.30 uur: Kinderkoor Popcorn
13.00 tot 14.00 uur: Luigi
14.00 tot 14.30 uur: Slotceremonie