Maak je klaar voor Wintermagie in Genk: win magische cadeaus en pik een live concert mee

Gepubliceerd op vrijdag 8 december 2023 13.33 u.
Persbericht van 8 december 2023

De winter belooft magisch te worden in het centrum van Genk. Van koopweekends en een winactie voor shoppers tot een prachtig winterdorp: wie naar Genk trekt, hoeft zich dit eindejaar zeker niet te vervelen. De opening van Winter Wonderland, het winterdorp op de Grote Markt, is alvast een feit.

Winter Wonderland, koopweekends, een eindejaarsactie voor shoppers, live shows van Radio2 en muziekoptredens van bekende artiesten: dat is de formule van Wintermagie in Genk. Vanavond om klokslag 18u stroomden de eerste bezoekers binnen op Winter Wonderland, een magisch winterdorp dat zich heeft opgetrokken op de Grote Markt. Bezoekers kunnen er schaatsen op écht ijs, lekker eten en drinken bij meer dan 10 drank- en eetstanden, met de kinderen naar de carrousel en vanaf 11 december de liveshow van Radio2 volgen. Als kers op de taart zullen er muziekartiesten optreden als Wim Soutaer, Natalia en 2 Fabiola.

“Het is mooi om te zien hoe Winter Wonderland vorm heeft gekregen. Vier Genkse ondernemers - Wim en Simon Croonen, Stijn Simonatis en Dylan Burdot – hebben hun schouders onder dit project gezet en er lang naartoe geleefd. Nu is het dan eindelijk zover!”, aldus schepen Toon Vandeurzen, bevoegd voor Economie. “Met het Winter Wonderland en Wintermagie in het algemeen hopen we zowel de Genkenaren als bezoekers van buitenaf een magische winter te bezorgen”, vult schepen Karel Kriekemans, bevoegd voor Evenementen, aan.

Win cadeaus tot 1.000 euro

Ook voor het vinden van mooie geschenken, zijn Genk-Centrum, maar ook de Vennestraat dit jaar een bezoekje waard. Wie cadeaus shopt maakt namelijk kans op magische prijzen. Bemachtig een deelnamekaartje bij je aankoop, scan het kaartje aan één van de Doe es Genk-kiosken en kom te weten wat je prijs is. Je kan cadeaubonnen winnen van 25, 50, 75 of zelfs 100 euro, die je bij één bepaalde zaak kan uitgeven.

Niet gewonnen? Als je je gegevens achterlaat, maak je kans om de wekelijkse hoofdprijs te winnen. In het centrum wordt er een verwendag in de stadskern geloot van maar liefst 1.000 euro, voor de Vennestraat is dat een etentje in de Straat van de Zintuigen ter waarde van 100 euro.

Daarbovenop zijn de winkels in Genk-Centrum tijdens de weekends van 16, 23 en 30 september ook geopend op zondag. Feeërieke straatanimatie maakt het shoppen daarbovenop nog leuker. “Shoppers zullen dus zeker en vast hun hart kunnen ophalen in het centrum”, zegt burgemeester Wim Dries. “Cadeautjes shoppen wordt dan ook nóg leuker als je zelf leuke prijzen kan winnen. Met de winactie hopen we alvast dat iedereen massaal lokaal zal shoppen en dat bezoekers van buitenaf ontdekken welke fijne zaken er in Genk zijn. Een bezoek aan het winterdorp vormt dan een mooie afsluiter van een shoppingdag in Genk.”