Magie in Genk tijdens de sprookjestocht

Gepubliceerd op donderdag 30 september 2021 13.32 u.
Persbericht van 30 september 2021

Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober komen sprookjes tot leven in Genk. Na twee jaar organiseert de dienst Jeugd in samenwerking met Genkse verenigingen en een 100-tal vrijwilligers opnieuw ‘De Sprookjestocht’. Een wandeltocht door het Molenvijver- en het Heempark die dit jaar weer tientallen sprookjes tot leven laat komen. Tickets zijn beperkt dus inschrijven wordt aangeraden.

In 2019 werd De Sprookjestocht last minute geannuleerd wegens een storm. In 2020 kreeg de tocht wegens corona een andere invulling. “Eindelijk kunnen we dit succesvol event terug organiseren in zijn gekende vorm, met alles erop en eraan” vertelt Karel Kriekemans, schepen bevoegd voor Jeugd. In 2020 werd de tocht georganiseerd in de vorm van een route waar de wandelaars via QR-codes naar filmpjes van sprookjes konden kijken. “Een heel goed alternatief, maar we zijn toch blij dat we er nu terug een fysiek event van kunnen maken”, aldus schepen Kriekemans.

Snel uitverkocht

De Sprookjestocht is een gekend en succesvol event in Genk. De wandeltocht leidt de bezoeker langs allerlei oude en nieuwe sprookjes met sfeervolle randanimatie. Dit jaar staat ‘De Kleine Zeemeermin’ in de kijker. Daarnaast mogen bezoekers zich verwachten aan klassiekers zoals Roodkapje, Assepoester,… In totaal zijn er een 13-tal sprookjes waar de bezoeker naar kan kijken en luisteren.

De organisatie mikt op een 2500 bezoekers verdeeld over de twee dagen. Voorgaande jaren was het event in een mum van tijd uitverkocht, tijdig inschrijven wordt dan ook aangeraden.

100 gratis tickets

Omdat de organisatie iedere jongere de kans wil geven om van dit spektakel te genieten worden er 100 gratis tickets voorzien voor Genkse partner organisaties. Deze tickets worden verdeeld tussen Campus O3, De Sfeer, het OCMW, Sint Vincentius en jeugdwelzijnswerking Gigos vzw. Genkse jeugdbewegingen betalen slechts 3 euro per ticket.

Praktisch

De online ticketverkoop start op 30/09 om 17 uur voor alle Genkenaren. Vanaf 4 oktober krijgen ook niet-Genkenaren de kans om zich in te schrijven. Inschrijven kan vanaf dan ook fysiek aan de balie van het Jeugdcentrum Rondpunt 26. Tickets en meer info via jeugdgenk.be. Er kunnen maximum 6 tickets per persoon aangekocht worden.

Prijs:
6 euro (incl. drankje en soep)
VT-statuut: 3 euro
Voor kinderen onder 4 jaar is de toegang gratis