Maite Redal fan van 'spoken word'

Gepubliceerd op dinsdag 2 mei 2023 13 u.
Maite Redal is 24 jaar, woont in Zwartberg en vult haar dagen als presentatrice, reporter en journalist. Als fan van 'spoken word' is 'Bib your Friday' op 26 mei haar tip voor deze maand.

ZUS VAN ROCCO

Als 10-jarige stond Maite Redal op de set van de film Marina uit 2013. Ze speelde de rol van Wanda, het zusje van Rocco Granata. “Nooit gedacht dat ik in dezelfde film als Matteo Simoni zou spelen. Dat heb ik trouwens aan mijn mama te danken. Ze schreef me stiekem in voor de audities.”

SPOKEN WORD

Een goede zet van haar mama zo bleek, want haar passie voor ‘spoken word’ groeide nog verder in de afdeling Woord van de Genkse academie. “Het bracht mij naar boeiende plekken zoals het podium van jongerentheater Plankenkoorts en Bib Your Friday, tot de podia van Genk On Stage als presentatrice. Ik sta ook versteld hoeveel jongeren, ook uit Genk, bezig zijn met taal. Dat mocht ik recent ervaren tijdens de voorronde van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam.”

“Ik zoek nog volop mijn plekje in tv-land.”

TOEKOMST

“Als er ooit nog een filmrol mijn pad kruist, zal ik dat zeker niet afslaan. Ik werk nu vooral achter de schermen. Binnenkort start ik op de set van een nieuwe productie van Go Play. In zo'n programma's doe je enorm veel ervaring op. Ik ben dan ook volop zoekende naar mijn plekje in tv-land.”


Bib Your Friday: vrijdag 26 mei om 17 uur, Bibliotheek Genk, Stadsplein 3