Manuela Soccol begeleidt 10 Genkenaren naar Genk Loopt

Gepubliceerd op dinsdag 31 januari 2023 15.58 u.
Manuela is 34 jaar, komt uit Waterschei en is lange afstandsloopster en Olympisch atlete. Sinds januari is ze loopcoach van 10 Genkenaren die hun prestaties willen opkrikken tijdens Genk Loopt op zondag 7 mei 2023.

VAN GENK NAAR RIO. Sporten deed ze van jongs af aan en atletiek zat dan ook nog eens in de familie. Maar toch begon Manuela Soccols echte loopcarrière pas op 16 jaar. Een leerkracht merkte op dat ik de jongens vlot kon bijhouden en ik ben dan beginnen focussen op lange afstand. Mijn eerste marathon liep ik in 2015 en dat was meteen ook een kwalificatietijd voor de Olympische Spelen. Met een besttijd van 2u37'09'' mocht ik in 2016 ons land vertegenwoordigen in Rio De Janeiro.

Hoe langer de afstand, hoe beter het gaat

ULTRALOOP. Na mijn laatste marathon in 2019 op het WK in Doha werd het duidelijk dat ik een nieuwe uitdaging nodig had. In plaats van mijn prestatie op de marathon (42,195 km) te verbeteren ondervond ik dat hoe langer de afstand, hoe beter het gaat. Dus ben ik gestart met ultraloop en trail.

"Ik wil vooral het plezier van lopen meegeven"

GENK, ZET JE BESTE BEENTJE VOOR! Om meer mensen naar de start van Genk Loopt op 7 mei 2023 te brengen, wordt Manuela vanaf eind januari coach van 10l Genkenaren, ervaren en niet- ervaren, die hun loopprestatie willen verbeteren en daar ook verslag van uitbrengen van hun vorderingen. Ik ga hen bijstaan in trainingsopbouw, geef tips en tricks om beter te kunnen lopen maar ik wil vooral het plezier van lopen meegeven: dat is genieten van elke looppas die je maakt en achteraf genieten van het geluk, de endorfine die vrijkomt!