Meer dan 100 makers, 3 marktgedeeltes en 9 curatorpanden: derde editie ROHO is groter dan ooit

Gepubliceerd op woensdag 27 september 2023 10.42 u.
Persbericht van 27 september 2023

ROHO, de makersmarkt voor producten met een ziel, is toe aan een derde editie. Van een juwelenontwerpster van wie Beyoncè al oorbellen droeg tot een lepelsnijder of keramiste: met meer dan 100 makers is de deelnemerslijst dit jaar erg uitgebreid en verrassend. Maak jij je op voor twee shopweekends vol unieke en handgemaakte objecten?

ROHO, wat staat voor ‘ziel’ in het Zuid-Afrikaans, is een markt waar makers hun ambachtelijke kwaliteitsproducten kunnen aanbieden. Het gaat dan bijvoorbeeld om kledingstukken en juwelen tot kunstwerken, interieurobjecten of ambachtelijke voedingsproducten.

In totaal zijn er ruim 100 makers die klaarstaan tijdens ROHO, stuk voor stuk ambachtsmensen die opkomend zijn of juist hun strepen reeds hebben verdiend in hun vakgebied. Van LIVE TO EXPRESS (afgekort LTE) dat al in de pers kwam omdat de wereldberoemde zangeres Beyoncé er al oorbellen van droeg tot de Genkse kaarsenmaakster ScentedWick of het Brusselse handtassenmerk voor mannen, genaamd Peterselie.

3 markten en 9 curatorpanden

De makers nemen plaats op verschillende locaties. Op de Grote Markt wordt een overdekte markt ingericht, maar ook op het Stadsplein en in de Molenstraat zullen standen te vinden zijn. Daarnaast zijn er nog 9 curatorpanden, die speciaal voor ROHO worden aangekleed en onderverdeeld zijn in overkoepelende thema’s. Al is de rode draad overal hetzelfde: producten met een ziel staan voorop.

Genks talent

"ROHO is een uniek shopping evenement waarmee we enerzijds heel wat bezoekers naar Genk lokken. Anderzijds geve we ambachtslieden de kans om hun producten aan de man te brengen”, vertelt schepen Toon Vandeurzen. “Genk is dan ook een plek waar vakmanschap tot uiting komt. Het hoeft dan ook niet te verrassen dat er zich onder de deelnemers ook Genkenaren bevinden”, vertelt de schepen trots.

Zo is keramiste Julie Van Aelst van de partij, vind je artisanaal lekkers en vers bij BRAUW, Buon Eataly en Het Vrije Veld en zorgen labels als SuitsHerWell en F. Egidio voor een modetoets. “Al is dit slechts een greep uit de deelnemerslijst. We dagen je dan ook uit om de meer dan 100 makers en hun aanbod op te zoeken tijdens ROHO”, aldus schepen Vandeurzen.

Praktisch

ROHO vindt plaats in Genk-Centrum op zaterdag 30 september (10 tot 18 uur) en zondag 1 oktober (13 tot 18 uur). Dan is het overigens ook Weekend van de Klant, wat betekent dat vaste handelaars een actie houden of een cadeautje geven bij aankoop. Op zaterdag 7 (10 tot 18 uur) oktober en zondag 8 oktober (13 tot 18 uur) zijn de curatorpanden van ROHO nog een keer extra geopend.

Meer informatie vind je op www.roho.be