Meer dan 100.000 bezoekers op 1 mei in Genk: “Wat een mooie dag”

Gepubliceerd op zondag 1 mei 2022 14.04 u.
Persbericht van 1 mei 2022

In Genk weten ze nog steeds hoe 1 mei gevierd moet worden, dat was vandaag duidelijk in de stad. Twee jaar konden de feestelijkheden niet doorgaan, maar dat werd dit weekend ruimschoots goed gemaakt. “We mochten meer bezoekers verwelkomen dan verwacht. Vanochtend telden we 20.000 bezoekers op de markt. En voor de O-parade zakten meer dan 50.000 toeschouwers af naar het centrum. Gezien de drukte verwachten we ook nog 30.000 kijklustigen voor het vuurwerk,” vertelt een trotse burgemeester Wim Dries.

“We konden 1 mei opnieuw vieren als één groot feest en daar hebben we met volle teugen van genoten,” lacht schepen van evenementen Karel Kriekemans tevreden. “De O-parade was opnieuw een spektakel met mooie creaties van lokale verenigingen en acts van internationale artiesten.”

Verrassend talent

De parade startte zoals gepland om 16.00 uur. Een twee uur lang durende stoet van ruim vijfentwintig wagens trok door de straten van het centrum. Het publiek genoot van lokale, nationale en internationale acts. “Dans, muziek, straattheater, en zoveel meer. We werden verrast door zoveel talent. We hebben er samen met alle bezoekers van genoten. Aan de reacties van het publiek te merken, viel de optocht erg in de smaak,” blikt schepen Kriekemans terug.

Opvallend veel Genkse acts tussen de vijfentwintig artiesten. “Yawar is een project van jeugdwelzijnswerking Gigos. Zij brachten ‘Monocle’, een kleurrijk spektakel met veel Genkse kinderen (zie foto). Er werden verschillende praalwagens versierd door de Genkse bloemenwinkel Mondeo Flowers en veel lokale verenigingen hielpen met de opbouw van al dit moois. De ballonnencreatie ‘Nature’ van Sofie Vandeweyer sprong natuurlijk ook in het oog,” vat burgemeester Dries samen.

Diervriendelijk vuurwerk


Daarmee is het feest in Genk nog niet voorbij. “Al de hele dag wordt er ook plezier gemaakt op de kermis,” weet schepen van economie Toon Vandeurzen. “Met meer dan honderd attracties zit er voor iedereen iets leuks bij.”
Om 22.00 uur wordt de avond afgesloten met een diervriendelijk vuurwerk. “Iedereen is welkom in de buurt van het evenementenplein. Kom op tijd want we verwachten zo’n 30.000 nieuwsgierigen,” vertelt burgemeester Wim Dries.

Praktisch kermis

De kermis loopt nog tot en met maandag 9 mei en is elke dag geopend. Op weekdagen vanaf 16.00 uur, in het weekend vanaf 14.00 uur.
Dinsdag 3 mei: prikkelarm moment van 16.00 uur tot 19.00 uur
Woensdag 4 mei: Kids Day met extra kinderanimatie van 15.00 uur tot 18.00 uur
Maandag 9 mei: Familiedag met verlaagde prijzen