Meer dan 70.000 bezoekers tijdens Genk On Stage 2022

Gepubliceerd op maandag 27 juni 2022 8.27 u.
Na een succesvolle vrijdag en zaterdag sluit Genk On Stage de laatste festivaldag voldaan af. Dit met niemand minder dan De Jeugd Van Tegenwoordig en dè internationale hiphop legende Grandmaster Flash op Main Stage.

Ashafar en Mula B maakte er dan weer een groot feest van op Hete Kolen. Polly et Les Quatre Snaar + Em Brass zorgde tot middernacht voor een echt feest aan het Gencker Podium. Ondanks de rustige start waren de verschillende pleinen op het einde van de avond rijkelijk gevuld en tikte de teller over de 20.000 bezoekers af. Dit brengt het totaal op meer dan 70.000 bezoekers over het volledige weekend.

Internationale acts

Vandaag was het o.a. de beurt aan onze noorderburen. De Jeugd Van Tegenwoordig wist het Stadsplein aan Main Stage omver te blazen met hits zoals ‘Sterrenstof’, ‘Manon’ en ‘Watskeburt’. Maar zoals De Jeugd al eens zegt “een goed begin is maar de helft”. “De tweede helft”… van de Nederlandse topartiesten was te vinden op het podium van Hete Kolen. Daar ging het dak eraf met de Nederhoppers Ashafar en Mula B.

Niet internationaal genoeg? Dè Amerikaanse hiphop legende Grandmaster Flash wist het publiek tot in de laatste uurtjes te entertainen.

Geslaagde editie

Moe maar voldaan sluiten 300 medewerkers Genk On Stage af. Genk On Stage kon ook dit jaar weer rekenen op tal van vrijwilligers en collega’s om het festival in goede banen te leiden.

80% minder afval

Door het gebruik van herbruikbare bekers, borden en bestek was er deze editie 80% minder afval dan de edities zonder duurzame inzamelacties. Het was even wennen voor de bezoekers, maar samen met stad Genk hebben ze zo hun steentje bijgedragen aan een duurzame toekomst.