Meewerken achter de schermen van de Cosmodrome?

Gepubliceerd op woensdag 1 februari 2023 13.22 u.
De Cosmodrome in Genk is een van de belangrijkste en oudste wetenschapscentra rond ruimtevaart en astronomie in onze regio. Hier boeien ze een ruim publiek met tal van interessante events rond wetenschap. Maar ook hier geldt helaas: geen vrijwilligers, geen activiteiten.

De meeste Genkenaren kennen de Cosmodrome in Kattevennen vooral van een bezoekje aan de vele activiteiten zoals de sterrenkijkavonden, concertvoorstellingen, 360° films of recent de wetenschapscafés. Ook scholen uit de omgeving genieten van het aanbod. De Cosmodrome is gegroeid rond het planetarium en de volkssterrenwacht, die hier ruim 40 jaar geleden uitgebouwd werden.

Het runnen van dit wetenschapscentrum rond astronomie en ruimtevaart kan echter niet zonder de steun van een enthousiaste ploeg van vrijwilligers. "Wie daarom geïnteresseerd in sterrenkunde en ruimtevaart of wie graag eens een nieuwe uitdaging zoekt met mensen, kan hier nochtans een heel leuke job uitoefenen", zegt Maaike Van Robays communicatiemedewerker van de Cosmodrome. "Hier zijn immers tal van leuke en dingen te doen, tijdens weekends maar ook in de week, overdag en 's avonds: van helpen achter de schermen tot het ontvangen van mensen aan het onthaal." 

Laat je informeren op ons infomoment op 16 februari. Je krijgt uitleg over onze vacatures in dit vrijwilligerswerk en over de werking van de Cosmodrome. Er wordt ook een rondleiding voorzien.

Infomoment in de Cosmodrome op 16/2 om 19 uur

Planetariumweg 18/19

Meld je aan via e-mail