Met de fiets naar Synaps Park? Dat doe je zo

Gepubliceerd op maandag 25 februari 2019 16.12 u.
Synaps Park is de nieuwe naam van de zorgcampus in Genk. Op deze campus ligt veel meer dan enkel het Ziekenhuis Oost-Limburg. En je bent er sneller met de fiets dan je denkt, vindt ook Nadia Iacovella die in het ZOL werkt.

Synaps Park is de verzamelnaam voor allerlei organisaties verbonden met zorg. Naast de hoofdcampus van het ZOL vind je er ook de Limburgse Zorgacademie (LiZa), Kinderdagverblijf Wombat en het Kinderpsychiatrisch Centrum (KPC).

GROOTSTE WERKGEVER

Synaps Park wordt de komende jaren nog verder uitgebouwd. Denk aan de verdere uitbreiding van het ziekenhuis, de inplanting van een Zorgboulevard en de ontwikkeling van zorggerelateerde bedrijven en start ups. Vandaag werken er meer dan 3000 mensen en daarmee is Synaps Park de grootste werkgever in onze stad.

AUTO OF FIETS?

Dat zorgt natuurlijk ook voor veel verkeer van werknemers, studenten en bezoekers. De auto is dan vaak de meest voor de hand liggende keuze. Maar wist je dat je de campus ook vlot met de fiets kan bereiken via twee straten? Je hoeft dus zeker niet via de Oosterring.

VER? BEN JE GEK!

Nadia Iacovella werkt in het ZOL en neemt zoveel mogelijk de fiets. “In de hoofden van veel mensen ligt Synaps Park ver van het centrum. Toch is het maar tien minuten (2,5 km) tot het centrum. Ik neem meestal de route via het Heempark en Oostervenne. Maar je kan natuurlijk ook over de fietsstraat in de Schabartstraat rijden. Als ik in mijn middagpauze dus snel even naar Genk- Centrum wil, ben ik er veel sneller met de fiets dan met de wagen. Ik vind dit gewoon zalig.”

Lees meer over fietsen in Genk