Michel Bisceglia speelt op Dante 700 op C-mine

Gepubliceerd op donderdag 30 september 2021 16.08 u.
La Divina Comedia van Dante klinkt je misschien wel bekend in de oren. Niet verwonderlijk, het is dan ook een meesterwerk uit de wereldliteratuur. Het is ondertussen 700 jaar geleden geschreven en dat wordt ook in Genk herdacht op C-mine met onder meer een expo, concert en diner.

Società Dante Alighieri Comitato di Genk herdenkt met Dante 700 ‘Divine Parole’ het 700-jarige overlijden van de Italiaanse dichter Dante Alighieri, die dit meesterwerk voltooide in de eerste kwart van de 14de eeuw (1321). Dit jaar dus precies 700 jaar geleden. 

Tussen 9 en 14 oktober kan je op C-mine terecht voor verschillende evenementen die het werk en het leven van de dichter vieren. Naast een tentoonstelling met het werk van 17 internationale kunstenaars, staan ook een conferentie en een concertavond in teken van Dante op het programma. Zo kan je op 10 oktober genieten van onder meer ‘La Vita Nova’ een compositie van Michel Bisceglia en Wouter Bongaerts.

Op 14 oktober kun je mee komen afsluiten met een middeleeuws diner verzorgd door de Italiaanse sterrenchef Angelo Mazzi.

Dante 700: 9 tot 14/10 op C-mine 

Boek je tickets