Mixed Menu Kiosk, een innovatief activeringsatelier voor werkzoekende jongeren opent in Zwartberg, Genk

Gepubliceerd op maandag 14 maart 2022 15.32 u.
Persbericht van 14 maart 2022

Mixed Menu Kiosk is een nieuw hands-on activeringsproject met jongeren tussen 18 en 30 jaar als doelgroep. Het is een innovatief activeringsatelier rond opleiding, tewerkstelling en sociale integratie. Het project heeft de Koning Boudewijnlaan in Nieuwe Kempen, Zwartberg als uitvalsbasis. Mixed Menu Kiosk komt tot stand in een unieke samenwerking tussen Groep INTRO vzw, de RegenbOog vzw, Assjette vzw, Stad Genk, OpUnDi Genk en LABIOMISTA/Studio Koen Vanmechelen en werd ondersteund door N-Power en Stad Genk.

Lage drempel

In het uitnodigende pand worden jongeren op een laagdrempelige manier ontvangen om hen te helpen om boven zichzelf uit te stijgen. Dat doen de samenwerkende partners met concrete en diverse projecten in de buurt, waarbij ze échte ervaringen opdoen die resulteren in specifieke skills en attitudes die hen helpen om zich vlotter te bewegen op de arbeidsmarkt. De jongeren dragen zo ook actief bij aan het versterken van de buurt. Maryam Jamshid, co√∂rdinator Limburg Groep INTRO vzw: “Groep INTRO maakt werk van persoonlijke groei. In Mixed Menu Kiosk doen we dit samen met bijzondere partners, stad Genk en hopelijk vele bedrijven. Ook hierin is een inclusieve samenleving ons doel en dit door vormingen, coaching en begeleidingen. Een nieuw project met een sprankelende start, samen richting groei!”

De partners bundelen hun krachten en expertise om deze doelgroep van maatschappelijk kwetsbare jongeren te begeleiden naar werk binnen de reguliere of sociale tewerkstelling. Yilmaz Kurtal, schepen van Werk: “De dienst Tewerkstelling van stad Genk is meewerkende en financiële partner in dit activeringsatelier vanuit de ambitie om werkzoekende jongeren in Genk alle kansen te geven om zich vlot te kunnen bewegen op de arbeidsmarkt. Vanuit Het Werkstation zal de jobcoach een ondersteunende rol opnemen in dit project. De jongere én de werkgever staan centraal in een op maat uitgewerkte begeleiding door Mixed Menu Kiosk.”

Ingebed in de omgeving

De Koning Boudewijnlaan als uitvalsbasis is een bewuste keuze. Het project maakt deel uit van LaVieBreede, een inhoudelijke en infrastructurele visie die Koen Vanmechelen vanuit LABIOMISTA ontwikkelt als inspiratie voor de verdere ontwikkeling van een duurzaam en dynamisch ecosysteem dat het noorden van Genk omsluit en verbindt. Koen Vanmechelen: "Mixed Menu verwijst naar het 'menu' van fysieke en socio-economische ingrepen die de voormalige handelsstraten kunnen omvormen tot een actieve buurtkern en groene verbindingsader." Mixed Menu Kiosk appelleert aan drie doelgroepen: de inwoners uit de buurt, de jongeren die deel uitmaken van het project en de werkgevers of organisaties die interesse hebben om samen te werken. Wim Dries, burgemeester: "Met dit project krijgt LABIOMISTA een eerste, fysieke én inhoudelijke link met de Koning Boudewijnlaan. Hiermee onderstrepen we de kracht van de site als hefboom voor de buurt en voor Genk."

OFFICI√čLE OPENING
Wanneer? Vrijdag 18 maart 2022 om 15 uur
Waar? Koning Boudewijnlaan 17, 3600 Genk

www.mixedmenukiosk.be