Murtaza Teke bekroond met een Gouden Pentaward

Gepubliceerd op dinsdag 31 januari 2023 16.43 u.
Murtaza Teke is 52 jaar en komt uit Winterslag. Jaren terug studeerde hij reclame & grafische vormgeving aan de PXL in Hasselt. Zijn passie is ideeën realiseren en dat leverde zijn firma een internationale designprijs op.

"Allez, iemand uit Winterslag doet het toch maar”

EEN SPRONG VAN GENK TOT LONDEN. Murtaza Teke is een tweede generatie Turkse Genkenaar. Eigenhandig stampte hij DesignRepublic, een succesvol grafisch bureau gevestigd in Brussel uit de grond. Ook op de internationale markt doet zijn bureau het goed. In 2022 werden ze in Londen bekroond met een Gouden Pentaward. Murtaza: “Dit is een prestigieuze prijs in de wereld van verpakkingsdesign en het is gewoon fantastisch dat wij goud wonnen. Erg motiverend als je werk op de globale markt wordt erkend. Ik denk dan: Allez, iemand uit Winterslag doet het toch maar.”

"Emotionele band met een blikje tomaten"

SUCCES ZIT IN DE KLEINE DINGEN. Murtaza heeft grote multinationals als klant, maar sommige projecten blijven hem meer bij dan andere. “Een project waar ik lang een emotionele band mee had, is een bekend merk van tomatensauzen. In de Turkse keuken wordt veel met tomatenpuree gekookt. Mijn moeder had dus altijd een groot blik Elvea in de koelkast. Ze zweerde bij dit merk. Volgens haar was al de rest ‘niet de echte’. Je moet niet vragen hoe ik stond te springen toen ik voor dit merk dat ik al sinds mijn jeugd ken, mocht werken! Voor mij een echt ‘alles is mogelijk’-moment”, lacht Murtaza.

"In de Maten kom ik tot rust"

EENS GENK, ALTIJD GENK. Na 20 jaar in Brussel, woont Murtaza terug in zijn geboortestad. “Sinds corona is telewerk meer aanvaard en zijn wij ook permanent overgeschakeld op enkele dagen thuiswerk. Het is ongelooflijk fijn om terug thuis te zijn. Genk brengt mij terug tot mijn roots. Ik voel mij ook in de eerste plaats Genkenaar. Veel van mijn familie en vrienden wonen hier en ik kom hier echt tot rust. Vooral de natuur vind ik prachtig en inspirerend. Mijn favoriete stukje natuur bevindt zich in de Maten waar ik ook regelmatig ga wandelen.”