Musketon: "Mensen zijn echt fier op hun huis"

Gepubliceerd op donderdag 29 maart 2018 10.07 u.
Nog tot en met 24 juni 2018 loopt in C-mine designcentrum een nieuwe expo. Voor ‘Home’ lieten 40 Genkenaren hun huis illustreren door Musketon alias Bert Dries. In 3600 vertelt hij hoe en waarom hij op dit idee kwam.
Je koos bewust voor Genk als locatie van je eerste expo, waarom precies?

Bert: "Ik ben geboren en getogen in Genk, allereerst. En hoewel we nadien naar Zonhoven verhuisd zijn, is de band met Genk nooit verdwenen. Heel wat van mijn familie woont hier nog én het samenhorigheidsgevoel van Limburg voel je in Genk misschien nog het hardst van overal. Ik woon al een tijdje in Gent en daar begrijpen ze dat Limburg-gevoel niet altijd. Ik denk dat je het pas kan vatten als je hier eens geweest bent." 

113 mensen stuurden een foto van hun huis in. Was het moeilijk om de selectie te maken?

Bert: "Ja, toch wel. Mensen zijn echt fier op hun huis. Soms voelde ik op slag een connectie met een huis na het zien van de foto, maar het zijn vooral de verhalen erbij die me konden overtuigen. Zo vertelde een dame dat haar huis de oorlog had overleefd en dat een Amerikaanse piloot er nog zijn laatste nacht had doorgebracht. Zijn vliegtuig werd de dag nadien boven Duitsland neergehaald. Zo’n verhalen brengen de huizen tot leven."

 

MEER INFO

Het volledige interview met Musketon lees je in 3600 april. C-MINE HOME loopt van 31 maart tot en met 24 juni 2018 in C-mine designcentrum. Het is gratis te bezoeken van maandag t.e.m. zondag van 10 tot 17 uur.