NAAISJTIME - Koffiehuis meets Naaiatelier

Gepubliceerd op vrijdag 23 februari 2018 15.53 u.

Sinds november vind je in de Molenstraat een verrassend huwelijk tussen een koffiebar en een naaiatelier: Naais Time. Patroonmaakster Fatima startte met dit atelier één van de eerste Genkse Stadsfabriekjes op en kiest er bewust voor lokaal, ambachtelijk en een persoonlijke aanpak. Stap er eens binnen voor een heerlijkekop koffie of krijg de smaak van zelf gemaakte mode te pakken.

Fatima Ezzaamouri is patroonmaakster en werkte jarenlang in dienst van gerenommeerde modehuizen. Tot het begon te kriebelen om zelf iets te ondernemen. Ze sprong in het diepe en startte Atelier CoMaTe (consulting-making-teaching) waarmee ze modebedrijven advies geeft. Fatima begon ook steeds meer naailes te geven. De workshops groeiden uit tot heuse pop-upnaaicafé’s.

Maar de gepassioneerde onderneemster zag het nog grootser en droomde van een alles overkoepelend concept. “Toen stad Genk me een goed jaar geleden belde met het idee van de Stadsfabriekjes, leek dit me dé ideale opportuniteit om mijn project te realiseren en ondertussen ook onderdeel uit te maken van een groter geheel”, vertelt Fatima.

ECHTE KOFFIEBAR

Zo gezegd, zo gedaan en in november 2017 opende Fatima de deuren van Naais Time in de Molenstraat. “Naais Time staat voor tijd voor jezelf met een woordspeling naar naaien.
De baseline omvat het concept: For coffee lovers and people who love to create their own style. Want deze plek is niet enkel een naaiatelier. Het is ook een échte koffiebar waar iedereen welkom is om gezellig een koffie te drinken, ook wanneer je niet naait”, gaat de barista verder.

LEREN NAAIEN

Uiteraard kan je hier ook terecht om te naaien en te creëren. Daarvoorzijn een aantal formules uitgewerkt. Je kan hier enerzijds gewoon binnenlopen en voor 7 euro een naaimachine huren. Dan werk je op je eigen ritme in een gezellige sfeer aan je eigen project. Nood aan iets meer begeleiding?

Dan kies je voor de formule ‘open workshop’ waarbij Fatima je bijstaat met professioneel advies en begeleiding op maat om je persoonlijk project tot een goed einde te brengen. Een derde formule zijn de thema-workshops. “De workshop voor starters is een schot in de roos. Het is fantastisch om te zien hoe mensen die nog nooit hebben genaaid na twee avonden de smaak echt te pakken hebben en zich onmiddellijk inschrijven voor de vervolglessen.

Het leuke aan naaien is dat je snel de basisprincipes kan leren. Je ziet dus verbazingwekkend rap resultaat”.

LOKAAL EN AMBACHTELIJK

Voor de koffiebar werkt Fatima zoveel mogelijk met plaatselijke handelaars en ondernemers samen en kiest ze bewust voor ambachtelijke producten en ingrediënten. Zo levert koffiebranderij Monx de koffiebonen aan. “Ze kopen hun bonen rechtstreeks bij de boeren om ze vervolgens hier in Zonhoven te branden. Verser en eerlijker dan dit wordt het niet”, vertelt Fatima gepassioneerd.

Thee komt van Jeanne Gennar, een dame die met kwaliteitsvolle thee eigen mengelingen maakt. En ook voor de frisdranken kiest Fatima voor een alternatief pad. “Coca-Cola vind je overal. Ik bied mijn klanten graag iets anders aan. De Drie Wilgen maken heerlijke biologische fruitsappen en ondersteunen daarenboven Natuurpunt, een mooi extraatje.”

 

MEER INFO?
http://www.naaistime.be