Naar een nog betere toegankelijkheid voor het Molenvijverpark

Onder begeleiding van GoodPlanet sloegen de Adviesraad voor Personen met een Handicap en de Adviesraad 55+ op 22 december de handen in elkaar om na te gaan hoe toegankelijk het Molenvijverpark is. Na het gezamenlijke opmeten van parkeerplaatsen voor personen met een handicap vorig jaar is dit de tweede belangrijke samenwerking. Daarmee zetten beide adviesraden hun bekommernis om toegankelijkheid opnieuw in de verf.

 

Met de belevingswandeling ‘Onbeperkt Buiten XL’ organiseert GoodPlanet in vijftien parken over heel Vlaanderen een uitstap om er de toegankelijkheid te testen. Daarvoor rekent het op de medewerking en het deskundig advies van lokale mensen met een handicap of veel ervaring met de uitdagingen die een beperkte mobiliteit met zich meebrengt. Voor verdere inhoudelijke ondersteuning en gespecialiseerde aanbevelingen werkt GoodPlanet samen met het expertisecentrum in toegankelijkheid Inter.

 

Leerrijke wandeling

Tijdens de tocht door het Molenvijverpark onder aanvoering van de parkbeheerder en een begeleider van GoodPlanet zetten de vrijwilligers van beide adviesraden heel wat boeiende uitdagingen op het menu. Zo overliepen ze tijdens de wandeling een checklist met aandachtspunten voor een goede toegankelijkheid. De bevindingen van de vrijwilligers zijn later bruikbaar voor een verdere inclusie van alle Genkenaren in het Molenvijverpark, met en zonder handicap. Bovendien stelt GoodPlanet met doeltreffende communicatiehulpmiddelen een belangrijke nazorg in het vooruitzicht. Een toegankelijk park moet zichzelf immers ook als zodanig promoten.

 

Via deze link lees je meer over GoodPlanet