Nieuw: het vrijwilligersloket

Voortaan kan je elke tweede donderdag van de maand met al je vragen over vrijwilligerswerk terecht bij het Vrijwilligersloket in het balieplein van het stadhuis. Van 15 tot 19 uur kom je er alles te weten over interessante vacatures voor vrijwilligers en wettelijke verplichtingen waaraan je je als vrijwilliger of vereniging of organisatie die met vrijwilligers werkt, moet houden . Bovendien kan je er tips inwinnen om als vereniging of organisatie meer vrijwilligers aan te trekken.

Nu vrijwilligers een almaar belangrijker rol spelen in onze samenleving, klinkt de roep naar informatie op maat steeds luider, zowel bij vrijwilligers zelf als bij organisaties en verenigingen die graag een beroep op hun talenten doen. Vrijwilligerswerk is zeker een deel van het antwoord op de verdere individualisering in onze moderne maatschappij.

Vind een leuke vrijwilligersjob

Ben je zelf ook benieuwd naar hoe vrijwilligerswerk smaakt? Hoe leuk het is om wat voor anderen te doen? Of wil je een organisatie of vereniging helpen om haar ideaal waar te maken? Aarzel dan niet en meld je aan bij het Vrijwilligersloket. Samen met jou zoeken we naar een interessante vacature. Er zitten zeker heel wat mensen op jouw talenten te wachten.

Vind de juiste vrijwilligers

Organiseer je een straatfeest en zoek je organisatorische ondersteuning? Of een vriendelijke helper achter de tapkast van je voetbalkantine? Of iemand die zieken bezoekt in samenspraak met de sociale organisatie waar je lid van bent? De mogelijkheden om vrijwilligers in te zetten en hun te vragen een deel van hun tijd met jouw vereniging of organisatie te delen zijn haast eindeloos. Bij het Vrijwilligersloket kan je aankloppen voor hulp bij je zoektocht naar de juiste talenten om jouw project te helpen waarmaken.

Vind alle wettelijke info

Als toekomstig vrijwilliger moet je nagaan aan welke wettelijke voorwaarden je moet voldoen. Zo hebben mensen met een vervangingsinkomen meldingsplicht en mag je als vrijwilliger niet hetzelfde werk doen als je professionele bezigheid. Heel wat verenigingen en organisaties die vrijwilligers willen inschakelen, moeten ervoor opletten dat die verzekerd zijn. Bovendien mag je je vrijwilligers niet gelijk welk bedrag uitkeren, enkel een kostenvergoeding en moet je rekening houden met de nieuwste voorschriften op het vlak van privacy. Antwoorden op dat soort vragen vind je voortaan bij het Vrijwilligersloket.

Maak een afspraak

Aan het onthaal in het balieplein

089 65 3600

https://afspraken.genk.be/

sociaal.welzijn@genk.be 

Vrijwilligersloket

089 65 43 73

sociaal.welzijn@genk.be 

Heb je de filmpjes van Mina, Marga, François en Jean-Paul al gezien? Ze vertellen over hun vrijwillig engagement voor Genk en hoe leuk dat is.