Nieuw recyclagepark Genk-Noord opent de deuren

Gepubliceerd op maandag 7 mei 2018 15.14 u.
Stad Genk en Limburg.net openen op dinsdag 8 mei een vierde recyclagepark in Genk.

Twee nieuwe recyclageparken

Dit recyclagepark is het eerste van twee nieuwe parken die Limburg.net de komende jaren zal bouwen in Genk. In een volgende fase bouwt Limburg.net ook een nieuw recyclagepark in Genk-Zuid, aan de Slingerweg.
Tot beide nieuwe parken klaar zijn blijft recyclagepark Bosdel, samen met de andere recyclageparken, open.

Troeven

De brede rijvakken en het eenrichtingsverkeer zorgen voor meer veiligheid en een vlotte doorstroming. Op het park zelf is het niet langer nodig om afval over een containerrand te tillen want de containers liggen ‘verzonken’ in een kuil. Limburg.net besteedt bij de bouw van elk nieuw recyclagepark veel aandacht aan het gebruiksgemak.

Geautomatiseerd park

Het nieuwe recyclagepark is volledig geautomatiseerd. Bezoekers openen de slagbomen met hun elektronische identiteitskaart (eID) of de elektronische vreemdelingenkaart (eVK). Het park werkt met een inkomende en uitgaande weegbrug.

Quota en tarieven

Tot de opening van beide nieuwe parken in Genk blijven de huidige regels ook van toepassing op het nieuwe park. Zo blijft ook het huidige quotum voor grofvuil behouden. Inwoners van Genk mogen tot 400 kilo grofvuil kosteloos naar het recyclagepark brengen.