NIEUW! TECH-Talks:'praatjes' over technologie

Gepubliceerd op dinsdag 27 maart 2018 15.48 u.
De wereld rondom ons verandert snel: Virtual Reality, Internet of Things, batterijtechnologie, … ze zijn dichterbij dan je denkt. Geen idee waarover dit gaat? Dan is het tijd voor een TECHtalk. Genkenaar en TECHtalk-spreker Tom Ghelen zet zijn schouders mee onder dit nieuwe concept.
Wat zijn precies TECHtalks?

Tom Ghelen: “TECHtalks zijn korte informatieve sessies over technologische vernieuwingen. Experts benen je bij in technologische materies: hoe je ze gebruikt, wat de meerwaarde kan zijn voor jou en hoe ze een invloed hebben op je dagelijks leven. We belichten de thema’s dus vanuit meerdere invalshoeken en dat maakt het interessant.”

Wie kan hier naar komen luisteren, want het lijken geen makkelijke ‘praatjes’?

Tom Ghelen: “Technologie is voor velen misschien geen ‘dagelijkse kost’ maar het sluipt dieper in je leven dan je denkt. De sprekers weten het ook boeiend en visueel te brengen, zonder dat je een technische achtergrond nodig hebt. Iedereen die maar een beetje ‘curieus’ is naar technologie en innovatie is daarom welkom: leerkrachten, studenten, werknemers, ondernemers en ook wie op zoek is naar een job in de sector. Het is bovendien gratis.”

Je bent als spreker ook al zelf aan de beurt geweest. Wat vond je ervan? 

Tom Ghelen: "Ik werk voor een groot technologiebedrijf onder meer aan een internationaal Blockchainproject in de Benelux. Op 1 maart nam ik over dit onderwerp de eerste TECHTalk voor mijn rekening en was echt verrast met de 90 inschrijvingen. Dat was buiten alle verwachtingen. Geboren en getogen in Genk ben ik blij dat ik in mijn eigen regio mensen kan warm maken voor technologie, innovatief denken en nieuwe diensten. TECHtalks helpen ons hierbij en brengen mensen uit de regio met gelijkaardige interesses samen."

De TECHtalks lopen nog tot eind juni. En wat vanaf september?

Tom Ghelen: "Tot juni vinden de TECHtalks plaats in Thor Central. In het najaar opent op Thor Park de T2-campus, de nieuwe hotspot voor technologieopleidingen in Limburg. Meer TECHtalks zullen dan plaatsvinden in het nieuwe gebouw."

EERSTVOLGENDE TECHTALKS OP DONDERDAG

19/04 Batterijtechnologie: nieuwe toepassingen

24/05 Virtual, Augmented en Information Reality

21/06 City of Things: upgrade je professioneel

leven met technologie

Gratis

Telkens van 19 tot 22 uur

Thor Central, Andre Dumontlaan 67

Schrijf je hier in!

 

WAT IS DE T2-CAMPUS?

De T2-campus op Thor Park is een samenwerking tussen stad Genk voor het Limburgse onderwijs, VDAB en SYNTRA Limburg. De ‘T’ staat voor talent en technologie. Jongeren, werknemers, werkzoekenden en ondernemers zullen er vanaf september technologieopleidingen kunnen volgen. Denk dan aan ‘klassieke’ technologieopleidingen zoals programmeur, installateur en lasser, maar zeker ook aan opleidingen voor de toekomst in industrie 4.0, blockchain, Internet of Things, smart grids of batterijtechnologie. De T2-campus opent dit najaar en verwacht 1.300 trainees per dag.

www.T2-campus.be