Nieuw wooncomplex aan kerk Termien

Gepubliceerd op maandag 28 oktober 2019 12.37 u.
In november gaat er een nieuw woonproject van start aan de kerk van Termien. Het klooster naast de kerk wordt afgebroken en er komt een nieuw kwalitatief wooncomplex van Nieuw Dak.

Respect voor het verleden

 In 2015 kocht Nieuw Dak het klooster aan de Rozenkranslaan. Dit gebouw heeft geen beschermd statuut. Toch zal Nieuw Dak de realisatie van de nieuwbouw laten gebeuren

met respect voor de structuur en de geschiedenis van het klooster. De vierkante vorm met een groen binnenplein blijft behouden in de nieuwe plannen. Ook de graven van de paters blijven deel uitmaken van de site.

Nieuwe sociale woongelegenheid 

Op 4 november start een firma met de voorbereiding van de omgevingswerken. Vanaf 18 november zal de aannemer starten met de afbraak van het klooster en daarna start de nieuwbouw. Nieuw Dak realiseert hier 36 sociale woongelegenheden, waarvan 24 appartementen, 10 huizen en 2 duplexen. Het merendeel van de appartementen is voorzien voor senioren ouder dan 65 jaar. 15 appartementen zijn rolstoeltoegankelijk. De werken zullen ongeveer 2 jaar duren.

Gemeenschapslokaal 

De afbraak van het klooster betekent ook dat feestzaal Horizon zal verdwijnen. In de plaats komt er een gemeenschapslokaal dat opnieuw ingezet wordt voor de wijk.

Meer info: www.nieuwdak.be