Vanaf 2 augustus: nieuwe fietspaden in asfalt

Gepubliceerd op woensdag 20 juli 2022 11.02 u.
Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf dinsdag 2 augustus de fietspaden langs de Europalaan in Genk. Die werken zullen ongeveer 3 weken duren.

Het gaat om het gedeelte tussen het kruispunt met de Westerring (N76) en de rotonde met de Jaarbeurslaan/Vennestraat. Daarnaast worden ook de bijhorende fietstunnels, inclusief de in- en uitritten, vernieuwd.

De klinkers van de fietspaden maken plaats voor asfalt. Dat moet het fietscomfort op het fietspad verbeteren. Ook de afwatering van de fietstunnels wordt vernieuwd. De omwonenden kunnen tijdens de werken geluidshinder ondervinden.

Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersafhankelijk: bij slecht weer kan de huidige planning nog wijzigen.

Tankstation op Hasseltweg één nacht onbereikbaar

Op het fietspad van de Hasseltweg, ter hoogte van het tankstation in rijrichting Hasselt, vervangt de aannemer ook de klinkers door asfalt tijdens één nacht. Daardoor zal het tankstation niet bereikbaar zijn van 19 augustus 20 uur tot 20 augustus 6 uur.

Minderhinder-maatregelen: omleiding voor fietsers

Voor fietsers is tijdens de hele duur van de werken een omleiding voorzien via de Eerste Cyclistenlaan, Dieplaan, Hooiplaats, Rozenkranslaan en Dominikanenlaan, en de Slagmolenweg. Hou er rekening mee dat dit zo’n 1,5 km langer is.

Voor het gemotoriseerd verkeer geldt er enkel tijdens het nachtwerk van vrijdag 19 augustus (20 uur) tot zaterdag 20 augustus (6 uur) een lokale omleiding.

Nog vragen?

Alle informatie over de werken kan je terugvinden op www.wegenenverkeer.be/genk.