Nieuwe schommelinstallatie in Molenvijverpark

Gepubliceerd op donderdag 4 juni 2020 17.15 u.
Tegenwoordig kan je in het Molenvijverpark al schommelend luisteren naar de verhalen van acht Genkenaren, die vertellen hoe ze n Genk zijn terechtgekomen.

Het idee voor een nieuwe schommel ontstond al in 2018, en al snel werd kunstenaar Will Beckers betrokken, die ook de picknickplaats Corpus in Kattevennen ontwierp. Picknickplek Camp Carré in het Molenvijverpark werd al snel aangeduid als ideale locatie. De picknickplek krijgt zo een extra beleving, maar zorgt ook voor een leuke interactie met de omliggende natuur.

Buiten de lijntjes

De vorm van de schommel is gebaseerd op de letterzetter, een soort schorskever. Kunstenaar Will Beckers: “Symbolisch buiten de lijnen schommelen is het uitgangspunt van dit conceptuele beeldwerk. Want schommelen leidt tot sociaal contact, schommelen maakt vrij.” Terwijl je schommelt, beluister je internationaal ge├»nspireerde verhalen over Genkenaren die grenzen hebben verlegd. Eén van de verhalen is van Praneetha, die 18 jaar geleden naar België gekomen is en vertelt over haar liefde voor het Molenvijverpark.

De schommelinstallatie is vanaf 3 juni gratis te bezichtigen en uit te testen, met de nodige afstand.