Korte rit? Spring eens op de fiets!

Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2019 14.14 u.
Toeristen en bezoekers die Genk per fiets ontdekken, zijn het er over eens: Genk heeft een uniek fietsnetwerk, met veel veilige en vrijliggende fietspaden, midden in het groen. Maar weten Genkenaren ook dat de fiets dikwijls de kortste weg biedt?

ONBEKEND IS NIET ONBEMIND

In Genk ligt de meest bekende fietsstrook van België, en misschien wel van de wereld. Want ’Fietsen door het water’ is zelfs door het Amerikaanse Time Magazine opgenomen in hun top 100 van te bezoeken plekken in de wereld. Heel veel toeristen en Genkenaren fietsten al langs dit opmerkelijke fietspad. Maar wist je dat er in Genk nog veel andere toffe fietsroutes zijn? Routes die je bovendien sneller dan de auto van het ene punt in Genk naar het andere brengen?

GROENE VERBINDINGEN

Het stadsplan is in de hoofden van de Genkenaren nog te veel een plan met autoroutes. Hoe je in Genk van punt A naar B fietst, dat zit niet genoeg in de hoofden. Daar wil stad Genk iets aan doen. Om te beginnen met de lancering van de Genker fietsroutes. Vijf korte routes die je, meestal sneller dan de auto, op je Genkse bestemming brengen. Want Genk heeft een enorm fietspotentieel, met veel groene verbindingen.

SNELLER DAN DE AUTO

Vijf van die ‘evidente’ fietstroutes zijn onlangs nog eens extra in het licht geplaatst, onder de noemer ‘Korte Rit? Neem eens de fiets!’. Want zeg nu eens, waarom zou je nog die dure auto nemen als je er sneller met de fiets bent? Zo is bijvoorbeeld de fietsafstand tussen Synaps Park (ZOL) en het Molenvijverpark nog geen 1,5 kilometer. Met een gewone fiets vijf minuten, met een e-fiets nog iets minder. Wedden dat je sneller bent dan de auto?

FRIS IN JE HOOFD

Nog zo’n fijne fietstocht is de rit van Winterslag naar SportinGenk Park. Op een kleine tien minuten fiets je via de Stiemervallei en kom je als een winnaar aan op de strip aan SportinGenk Park. Niet alleen bezorgt fietsen je veel minder verkeersstress, het ‘fris-in-je-hoofd-gevoel’ is onevenaarbaar.

Fatima Imzri is sportpromotor bij stad Genk. Ze werkt in SportinGenk Park en legt de rit regelmatig af. Fatima: “Het SportinGenk Park is toegankelijker dan ooit voor fietsers. Je kan ons bereiken via leuke fietsweggetjes en via het bos. Nog een voordeel als je met de fiets komt: je bent al opgewarmd voor je duik in het zwembad of je run in het sportbos.”

NU JIJ NOG!

Je vindt alle routes hier