5 x Zorg en gezondheid

Gepubliceerd op maandag 24 februari 2020 13.21 u.
In maart zetten heel wat Vlaamse welzijnsen zorginstellingen de deuren open voor de Dag v/d Zorg op 15 maart. Ook in Genk is er deze maand heel wat te doen rond zorg en gezondheid. Kijk op genk.be/evenementen voor meer tips. Doe je mee? Tag je foto’s met #genk3600!

1 JOHAN SWINNEN PRAAT OVER KANKERONDERZOEK

Professor Swinnen is een inspirerende spreker en kankeronderzoeker, verbonden aan de KU Leuven. Zijn zoon kreeg op 13 jaar een hersentumor, iets waar het gezin nog elke dag mee leeft. Hij vermengt zijn onderzoekswerk op een beklijvende manier met de boeiende verhalen over zijn loopexpeditie naar Rome, ten voordele van het kankeronderzoek.

Lezing op 12/3: 19 uur
Schouwburg stadhuis
Inschrijven via www.genk.be/johanswinnen

2 PIJNBEURS IN HET ZOL

Ziekenhuis Oost-Limburg organiseert een infobeurs rond het thema pijn. Pijn heeft veel gezichten en treft veel mensen: pijn bij ouderen maar ook bij kinderen, pijn bij bewegen maar ook pijn bij kanker en chronische pijn. Daarom staat deze beurs op 24 maart open voor een breed publiek. Je krijgt meer uitleg en advies over hoe je met pijn kan omgaan.

Pijnbeurs op 24/3: 9 tot 16 uur
Inkomhal van ZOL (Campus Sint-Jan)
Gratis
Inschrijven is niet nodig
Meer info op www.zol.be

3 INKIJK IN EEN ASSISTENTIEWONING

Op de Dag v/d Zorg geeft CM je een inkijk in residentie Quies. In deze modelassistentiewoning in de Grotestraat ontdek je hoe je zelfstandig kan wonen met een veilig gevoel. Je kan vrijblijvend deelnemen aan een gezondheidstest, een venenscan of een gehoortest.

Inkijk CM-modelwoning op Dag v/d Zorg op 15/3:
14 tot 17 uur – Grotestraat 45
Meer info op www.dagvandezorg.be (postcode 3600 ingeven)

4 APPS DIE JE LEVEN KUNNEN REDDEN

Peter Burggraeve is docent aan de Vives Hogeschool. Hij test gezondheidsapplicaties, ofwel apps die je leven kunnen redden. Je smartphone die je vertelt dat het tijd is om je pilletje te nemen of die aangeeft wanneer je hartslag te hoog is? In zijn workshop maak je kennis met interessante, gratis gezondheidsapps. Neem je tablet of smartphone mee of gebruik een tablet van de bib!

Workshop (gratis) op 21/3:
10.30 tot 12 uur - Bibliotheek Genk
Inschrijven via bibliotheek@genk.be 

5 LEVENS REDDEN KAN JE LEREN

In België krijgen ongeveer 30 mensen per dag een hartstilstand. Als meer mensen kunnen reanimeren, kunnen er meer levens gered worden. In Genk zijn er vaak EHBO-cursussen. Speciaal voor medioren (55+) start er een cursus van het Rode Kruis. Hartmassage toedienen, een AED-toestel gebruiken of mond-aan-mondbeademing? Je leert het hier.

EHBO op 9, 20 en 23/3 (1 datum kiezen)
Inschrijven doe je via T 089 65 43 72
of sociaal.welzijn@genk.be
Locatie: Winterslagstraat 87