Waar liggen de leukste nieuwe speelplekjes in Genk?

Gepubliceerd op woensdag 28 maart 2018 16.57 u.
Op 18 april is het Buitenspeeldag in heel Vlaanderen. In Genk worden de kinderen alvast verwend. Dit zijn de 5 buitenspeeltips van 3600 voor de lente!

VOETBAL IN DE MINIPITCH

Een minipitch is een voetbalkooi die meestal voorzien wordt van voetbaldoelen, basketringen en kleine pannagoaltjes in een afgebakende ruimte in open lucht. Ze zijn comfortabel en veilig zodat ook jonge kinderen er kunnen spelen. Ook bieden ze ruimte voor kleinere voetbalmatchen. Je vindt ze al in Sledderlo en Winterslag en binnenkort ook in Kolderbos (Kasterstraat) en Zwartberg (H. Forirstraat).

SPEELCIRKEL IN KATTEVENNEN

De nieuwe speeltuin in Kattevennen heeft de vorm van een 'astronomische speelcirkel'. Deze eyecatcher met een diameter van 25 meter past volledig in thema 'Cosmic Adventure' en biedt voor elke leeftijd wat wils. De allerkleinsten kunnen spelen in een huisje, op de glijbaan of op één van de klim- en klauterrekken. Voor jonge durvers zijn er spectaculaire net- en klimconstructies en leuke schommels.

UITKIJKTOREN AAN RONDPUNT 26

De speeltuin aan Jeugdcentrum Rondpunt 26 kreeg voor zijn tiende verjaardag in 2017 een totale make-over. De nieuwe speeltuigen uit robiniahout vallen op dankzij de speciale vormen en kleurtjes. Totaal anders dan een klassieke speeltuin! Met torens, kleine en grote klauterparcours, een kabelbaan en chill-bank is er gedacht aan jong en oud. Het meest opvallende speeltuig is de 7,5 meter hoge toren met glijbaan.

KLAUTEREN AAN FAMILIA

Dit wijkspeeltuintje aan kinderopvang Familia werd onlangs onder handen genomen. In samenspraak met wijkpartners en ouders werd een nieuw plan voor de speeltuin gemaakt. Daarbij zijn heel wat groenaanpassingen uitgevoerd en een aantaloude toestellen vervangen.

SPELEN IN NATUUR AAN HET HEEMPARK

Het is nog even wachten tot 27 mei op de opening van de speeltuin 2.0 in het Heempark. Die is volledig gericht op spelen in de natuur en op de verkenning van de natuur. Er komt een toren, die je al vanaf het Molenvijverpark kan zien, een klimparcours tussen de bomen en een ‘laarzenpad’ dat je over de beek en vijver leidt. Hopelijk ben jij niet bang voor natte voeten!