Noël blikt tevreden terug op zijn deelname aan Genk Beweegt

Noël: “Met padel, badminton, boogschieten en een fikse fietstocht heb ik ruim geproefd van Genk Beweegt”, blikt Noël Eben tevreden terug.

Tussen juni 2021 en 8 mei konden medioren en senioren deelnemen aan Genk Beweegt. “Met elke maand een nieuwe activiteit waren er veel kansen om eens iets nieuws uit te proberen”, vindt Noël. “Iedereen heeft de mond vol van padel, dus vond ik dat ik het dringend eens moest proberen. Ook badminton viel enorm mee”, zegt hij. Veel hangt volgens hem af van de lesgever. “Zeker bij badminton was die enorm gemotiveerd en enthousiast over zijn sport. Dat werkt aanstekelijk.”

 

Rust roest

Wie weinig beweegt, ondervindt daar snel kwalijke gevolgen van. “Rust roest, dat is niet zomaar een slogan”, vindt Noël. “Zelf doe ik elke verplaatsing binnen Genk met de fiets of te voet. Ik kom wel aan die 8000 stappen per dag”, lacht hij. “Het is mooi dat de stad inspanningen doet om medioren en senioren meer te laten bewegen. Hoewel er nog meer gehamerd mag worden op het gezondheidsaspect. Ik neem alvast mijn ervaringen mee en kijk uit naar Genk Wandelt op 7 mei als afsluiter van Genk Beweegt”, blikt Noël vooruit. “Twijfel niet en wandel zeker mee!”

 

Genk Wandelt is een bijzonder wandelevent in de schoot van Genk Loopt.

7 mei, 10 – 15 uur, stadscentrum