Ontdek jouw sportieve klik tijdens de Open Sportdag in Genk

Gepubliceerd op donderdag 9 september 2021 11.51 u.
Persbericht van 9 september 2021

Op zaterdag 11 september organiseert stad Genk in samenwerking met de Genkse sportclubs de Open Sportdag in het SportinGenk Park. Tussen 13 en 18 uur kan de bezoeker er gratis kennismaken met meer dan 30 verschillende sporten. De Open Sportdag geeft ook het startschot voor het nieuwe sportseizoen.

Ruim aanbod

Tijdens de Open Sportdag kan de bezoeker kennismaken met meer dan 30 verschillende sport- en beweegactiviteiten zoals badminton, basketbal, dammen, free running, dans, start to move, baseball, hoog touwenparcours,… en nog veel meer. In alle sportzalen en buitensportfaciliteiten van het SportinGenk Park zijn er demonstraties en gratis initiaties. De Genkse sportclubs stellen er zelf hun club en werking voor.

Op één namiddag maakt de bezoeker kennis met verschillende Genkse sportclubs en het sportaanbod van SportinGenk Park. “Op deze manier willen we alle Genkenaren en bezoekers de kans geven om hun sportieve klik te vinden. Alle activiteiten zijn gratis en er is mogelijkheid tot inschrijven moest je de sportieve kriebels te pakken hebben” vertelt Kathleen Parthoens, schepen bevoegd voor sport.

Voor iedereen

Het aanbod aan activiteiten tijdens de Open Sportdag is voor jong en oud. Het hele gezin is welkom om deel te nemen. Daarnaast kan je ook terecht bij een heel deel clubs die een sportwerking aanbieden voor sporters met een beperking. Aarzel niet om contact te leggen met deze clubs en om hun aanbod te leren kennen.

Klaar voor het nieuwe sportseizoen

De Open Sportdag geeft ook het startschot voor het nieuwe sportseizoen. Naast de sporten op de open sportdag is er nog een veel ruimer aanbod aan sporten in Genk. In september start niet alleen het nieuwe sportseizoen voor de sportclubs, maar ook in SportinGenk Park. Lessen zoals aquaspinnen, zwemmen en Zumba starten weer op. Daarnaast lanceert SportinGenk Park dit seizoen ook drie nieuwe lessenreeksen: calisthenics, hatha yoga en Parkour.

Het volledige aanbod is terug te vinden in de nieuwe sportbrochure. Deze brochure is verkrijgbaar aan het onthaal van het SportinGenk Park, maar ook aan het stadhuis, de bibliotheek, Campus O3 en de jeugddienst van Genk. Je kan hem ook online downloaden via www.sportingenk.be.

Kom met de fiets!

Zin gekregen om op 11 september te komen sporten? Kom gerust met de fiets, er is een ruime fietsparking voorzien.

Praktisch
Open Sportdag: zaterdag 11 september van 13 tot 18 uur
Locatie: SportinGenk Park, Genk
Gratis voor iedereen
www.sportingenk.be/opensportdag

MEER INFO
Kathleen Parthoens, schepen bevoegd voor sport
T 089 65 36 16
Kathleen.parthoens@genk.be

Mirjam Poelmans, dienst sport, sportcoördinator
T 0476 69 90 68
Mirjam.poelmans@genk.be

Marc Vercruyce, dienst sport, sportpromotie
T 089 65 34 32
Marc.vercruyce@genk.be

GENK.BE

Stad Genk, Stadsplein 1, 3600 Genk
T 089 65 36 60
pers@genk.be